Menu Luk

Farver i sommerhuset

Det var en rigtig dejlig oplevelse at komme ud til vores sommerhus her i den forløbne weekend, for vi blev mødt af et nymalet hus både ude og inde. Forhistorien er, at min mand for nogle måneder siden, da vi havde besøg af begge vores voksne børn og deres familier, tilfældigt nævnte, at på et tidspunkt i eftersommeren ville han gå i gang med at male sommerhuset.

Vores børn kigge vist lidt på hinanden, og så sagde som med én mund, at det da vist var deres tur til sådan et stykke arbejde, for de bruger vores sommerhus temmelig meget i både weekender og ferier, så nu ville de gerne gøre lidt gengæld.

Min mand tog dem på ordet og sagde, at så ville han invitere mig på en afslappende ferie i Rom, så vi ikke kom til at gå i vejen for de unge, når de skulle male. Vi aftalte en uge, hvor begge vores børn og svigerbørn kunne holde ferie, og så var det på plads.

Sammen med min mand var jeg i god tid inde i byens store farvehandel for at købe ind. Jeg har i flere år ønsket mig en anden farve udvendigt på vores sommerhus, som er bygget i træ. Tidligere var det malet i en varm, gul farve, men jeg ville gerne have det i en mørkere kulør, som ikke så meget afslører snavset fra de mange pollen, vi har i området.

Så vi kiggede på træbeskyttelse – her – i forskellige nuancer, og det endte med, at jeg fik min vilje, så vi købte en koksgrå farve, som jeg godt kan lide. Til gengæld ville jeg gerne have træværket på tagudhæng samt vinduesrammerne malet hvide, så vi købte også træbeskyttelse til tagudhænget samt noget hvid Sigma maling ( som denne Sigma: http://malingshoppen.dk/10-vaegmaling ), som ekspedienten anbefalede til vinduesrammerne.

Min mand havde forberedt indkøbet grundigt, han havde ikke bare skrevet ned, hvad vi skulle bruge, men han havde også printet etiketter ud med betegnelser på, hvad den pågældende maling skulle bruges til.

Så efterhånden som vi fik valgt maling til de forskellige formål, satte kan den pågældende etiket ovenpå spandens eller dåsens låg, så de unge mennesker ikke kom til at bruge den forkerte maling til et eller andet formål.

På den måde var der ikke noget at tage fejl af, for når der på en etiket stod maling til køkken, så ville det jo blive nemt nok for vores børn og svigerbørn at vælge den rigtige spand. De bekræftede da også senere, at de havde været godt tilfredse med min mands grundighed i den her forbindelse, for der havde alt i alt været otte spande eller dåser fra vores indkøb, så der ville ellers have været gode muligheder for at tage fejl.

Som sagt var det ovenud lækkert at komme ud i sommerhuset her i weekenden en uges tid efter, at vi kom hjem fra ferien til Rom. Huset var blevet ualmindeligt flot både udvendigt og indvendigt, og vi havde ikke selv skullet røre en finger – altså lige bortset fra at finde pengene til malingen. Nu skal vi i gang med at have købt lidt lækkert brugskunst og den slags, og det gør vi her: https://www.l-living.dk/