Menu Luk

Ud med slankesuppe – ind med proteinkur

Jeg har som næsten alle danskere prøvet at være på slankekur med den berømte slankesuppe. Det er en suppe der er bygget på en grøntsagsbuillon og så masser af kål og måske lidt stærkt krydderi (chili eller karry). Det virkede helt fint – ingen tvivl om det. Jeg var bare ved at blive skør af alt det suppe og af hele tiden af være sulten. Der er heldigvis en løsning – en bedre metode.

Indenfor slankekure er det nyeste nye nemlig proteinkure. Vi har alle hørt om stenalderkosten og om hvor godt og sundt det er at undgå mælk og kornprodukter og kun spise som vores forfædre, stenaldermennesket ville have gjort.

Hvis du er i tvivl om du er overvægtig kan du med fordel beregne dit BMI, det er super nemt og giver dig en tilnærmelse af hvordan din vægt hænger sammen med din højde. Du kan lære hvordan du beregner dit BMI her.

Der er som tidligere skrevet ingen tvivl om at slankesuppe giver et hurtigt vægttab, men et rigtig godt alternativ som man kan leve af (det kan man jo ikke rigtig af slankesuppe). Det er også bedre kendt som slow carb kuren og den holder din forbrænding oppe gennem hele dagen således du bevarer din fedtforbrænding og derved kan man tabe sig op til 10 kilo om måneden. Hele hemmeligheden ligger i at spise proteiner, dvs. kød og grøntsager. Men udover dette (det er det her der skilder den fra den keldte Paleo kur) er at man spiser kulhydrater som kroppen er langsom til at optage – det kaldes også for komplekse – eller langsomme kulhydrater. Linser og bønner er vejen frem – til ethvert måltid. Det er lige noget man skal vænne sig til, men du vil opleve et hurtigt vægttab og resultaterne udebliver ikke.

Du kan sagtens lave suppe med linser i – det er der tonsvis af opskrifter på indiske retter på Internettet der omhandler – det er egentlig bare at begynde at søge. Det eneste man skal have er kød, grøntsager og linser. Vupti et super godt alternativ til suppekuren.