Menu Luk

Århus eller Aarhus?

Der er gang i debatten i den jyske hovedstad Århus – og det handler om det åbenbart helt ekstremt vigtige spørgsmål: Skal Århus skrives Å eller med Aa? Å’et giver netop Århus det særpræg, som byen kan markedsføre sig særligt på – og har gjort det de sidste 62 år.  Først skulle Århus have nyt logo (smilet, hvis man er i tvivl) for blot få år efter at skrotte det igen.Nu vil Nicolai Wammen have endnu et nyt logo for Århus – samt ændring af vores bynavn. Det ligner desværre mere og mere en ægte Århus-historie, hvis vi – borgerne – ikke snart gør noget og fortæller vores kære borgmester, hvad vi egentligt ønsker.

En af dem, der stemmer for forslaget, Thomas Medom (SF), har hovedløst udtalt til Århus Stiftstidende: »Jeg er sikker på, at indtægterne kommer igen i form af øget omtale og flere turistindtægter«.  NEJ! NEJ! og NEJ! Århus får ikke flere turister, bare fordi vi ændrer bynavnet til Aarhus. Tværtimod.

Sådan står der at læse i et indlæg på Jyllands Posten i dag, og indlægget slutter med:

Et klart flertal af borgerne i Århus ønsker IKKE navneændringen, og der er store omkostninger forbundet med en navneændring, som Århus ikke har råd til. Desuden mister Århus sit unikke særpræg, genkendelighed og stærke visuelle identitet, der er skabt gennem de sidste 62 år. Intet taler i mine øjne for gennemførelsen af forslaget. Derfor, kære Nicolai Wammen – hvis du læser dette, vil du så ikke være flink og lytte til os borgere, når vi beder dig om at lade vores bynavn være uændret.

Men hvad siger du? Skal Århus blive ved med at være Århus – eller skal byen fremover hedde Aarhus? Og betyder det overhovedet noget som helst?