Menu Luk

Daglige trafikulykker

Hver eneste dag sker der små trafikulykker, som slet ikke bliver registreret hos politiet eller forsikringsselskaberne. De involverede bilister for ’ordnet’ sagen på venskabelig vis: Udveksling af telefonnumre og lovning på at dække udgifterne til reparation af eventuelle små ridser eller buler. Det er selvfølgelig godt, at to eller flere bilister kan finde en løsning i fællesskab efter et lille sammenstød. Men det er faktisk ikke en særlig klog måde at løse problemet på.

Helbredet bagefter

Problemet er nemlig sjældent en ridse eller en bule, som følge af et mindre sammenstød. Problemet er oftest en af bilisternes helbred. Det kan blive fatalt. Det, der nemlig ofte sker, ved de små sammenstød – enten bagfra eller fra siden – er, at en bilist kan få piskesmæld. Hvad er et piskesmæld? Det er svært at sige, men det handler om en forstrækning af nogle af alle de bløddele, der sidder i nakken. Det kan afstedkomme stærke smerter i hovedet og i skuldrene.

Det, der kendetegner piskesmæld er, at det ikke kan registreres fx via scanning eller røgten. Men et piskesmæld kan udvikle sig til meget voldsomme smerter, der kan ødelægge livet for den, der har fået et piskesmæld. Derfor bør du anmelde selv små ’uskyldige’ sammenstød – og du skal gå til lægen lige med det samme efter hændelsen. Det er nemlig vigtigt at du får registreret, at der er mistanke om, at du har piskesmæld som følge af trafikulykken.

Krav for erstatning for piskesmæld

Får du ikke registreret det, så mister du nemlig alle chancer for at få erstatning for piskesmæld. Selvfølgelig har du en lille tidsfrist indenfor hvilken, du skal gå til lægen: Du skal besøge ham indenfor 72 timer efter trafikulykken.

Du spørger sikkert om hvorfor. Grunden er, at selvom du og den anden bilist har udvekslet telefonnumre mv. så skal du i kontakt med den anden bilists forsikringsselskab, som er den instans, der skal betale erstatning til dig. Du ved sikkert godt, at forsikringsselskaber kan være ret tunge at få i dialog.

Derfor skal du alliere dig med en dygtig erstatningsadvokat, der har speciale i trafikulykker. Og eventuelt også håndtering af sager om piskesmæld. Hvis din advokat derfor kan få en kopi af den del af din sygejournal, der taler om mistanke om piskesmæld, så står han – og du – stærkere overfor forsikringsselskabet. Forsikringsselskaber er jo private forretninger. De skal lave profit. Og kan de undgå at betale erstatning – fx for piskesmæld – så vil de gøre, hvad de kan. Det kan derfor være svært at overbevise dem om, at du har piskesmæld – og krav på erstatning – hvis du ikke får hændelsen (trafikulykken) anmeldt samt kommer til lægen.

Advokaten ved hvad der skal til

Det kan lyde som en bagatel. Men tro mig. Dialoger med forsikringsselskaber kan tage meget lang tid – og de kan være frustrerende, fordi du føler, at du ikke kommer nogen vegne. Din erstatningsadvokat, som har erfaringen ved lige præcist, hvordan sådan en dialog skal udføres – telefonisk og på mail. Og det betyder, at du slipper for frustrationer og dermed kan koncentrere dig om at blive smertefri efter trafikulykken. Et piskesmæld kan dog tage lang tid at komme sig over.