Menu Luk

Har du angst?

Hvis man er skruet sammen, som jeg er det, er det umådeligt svært eller faktisk umuligt at forholde sig til, hvad et anfald af angst eller decideret panikangst betyder. Jeg er så heldig, at jeg fra naturens hånd er blevet lykkeligt forskånet for den slags, men for nylig lærte jeg den lidelse at kende på nærmeste hold, og det var en oplevelse, der gjorde stort indtryk på mig. Jeg læste en del op på emnet på denne hjemmeside om angst – men lad mig hellere starte med at fortælle om min oplevelse.

PTSD ramt soldat med angst

Jeg har en gammel soldaterkammerat, der i lighed med så mange andre danske helte har været udsendt til krig under fjerne himmelstrøg. Helt præcist syv gange har han tjent sit land i både det tidligere Jugoslavien, Irak og senest Afghanistan. Stor som et hus er han – og med en vaskeægte vikings og krigers blod. Altid bundsolid og en mand, man kunne regne med.

Men krigene og de forfærdelige ting, han har set og deltaget i, satte sig sine spor, og en dag i slutningen af sin seneste udsendelse knækkede han – helt og aldeles. Det er nu ved at være et par år siden, og i dag står han med en yderst alvorlig PTSD, der giver ham mange problemer. Herunder voldsomme anfald af panikangst.

Du kan læse mere om præcist panikangst her: http://www.angst-behandling.com/panikangst/

Et liv uden sammenhæng

I dag står min gamle ven med en smadret psyke i et land, der ikke vil godtage hans skader som en arbejdsskade. Derfor står han på fallittens rand, og han kan dårligt få råd til mad sidst på måneden. Det er sådan, Danmark behandler de mænd, landet uden at blinke sendte i krig. En skamplet på Danmark og danske politikere!

Min ven lider frygteligt af søvnløshed, og han rammes som nævnt hyppigt af angstanfald, hvor han – helt uden varsel – bliver bange, begynder at græde og er hel hjælpeløs. Nogle gange er det banale ting som en udsolgt vare i Kvickly, der kan starte et anfald hos ham – den stærke mand der under beskydning engang holdt hovedet koldt.

Næ – angst som en sygdom er ondskaben selv, men heldigvis findes der behandlingsmetoder, der kan hjælpe Nu håber jeg bare, de kan hjælpe ham!

Kender du nogen, der lider af angst?