Menu Luk

Vandskade i min lejlighed

Jeg var ca. en uge henne i min 14 dages vagt. Efter mange timers arbejde var det endelig blevet tid til en pause. Jeg skulle have et bad og også gerne nå at sove nogle timer, inden det gik løs igen. Jeg arbejder for det norsk-danske rederi Fjord Line, som sejler mellem Hirtshals, Stavanger og Bergen, samt i sommerhalvåret også på ekspreslinien mellem Hirtshals og Kristiansand.

Jeg tjekkede min mobiltelefon, hvor der var en del opkald fra min mor. Hun nøjedes aldrig med at ringe et par gange, hvis hun ville have fat i mig. Nej, det er nærmere ti eller tyve. Engang hvor hun syntes, at hun havde noget ekstra vigtigt at fortælle mig, havde hun faktisk ringet til Fjord Lines kontor for at få fat i nummeret på min chef, så han kunne få mig til at ringe hjem i en fart. Så pinligt…

Nu var der så 17 opkald fra min mor og to fra et nummer jeg ikke lige kunne genkende. Jeg startede med at ringe til min mor, som havde en dårlig nyhed til mig. Der havde været en vandskade i den lejlighed, som jeg næsten lige var flyttet ind i. Det var kun et par måneder siden, at jeg var flyttet fra København til Aalborg, hvor jeg nu har lejet en dejlig 2 værelses lejlighed. Det andet nummer var fra min udlejer.

Vandskaden var omfattende, så jeg havde brug for opmagasineringsplads til mine ting, mens der blev sat en stor affugter på, og skaden blev udbedret. Bruddet på røret var sket ved overboen, så der var både skader på især loft og vægge nede ved mig. Sikke et svineri, og der var et rend ind og ud af lejligheden af håndværkere, men sådan er det jo, som Margrethe Vestager ville have sagt.

Vandskader kommer sikkert nok altid ubelejligt, men jeg var lige begyndt at nyde lejligheden, efter at jeg var kommet 100 % på plads efter flytningen fra København, og nu lignede lejligheden Jerusalems ødelæggelse – lidt æv.

Imens vandskaden blev udbedret havde jeg besluttet mig for at leje mig ind på et bed and breakfast, selv om jeg havde fået mange tilbud om husly. Jeg havde brug for noget ro og tid alene, når jeg ikke er på arbejde. Når jeg returnerer fra en 14 dages vagt, er jeg tit i søvnunderskud, da vi er meget på, når vi sejler.

Derfor havde jeg fundet et superdejligt sted lidt ude på landet, men ikke længere væk end der var indkøbsmuligheder mv. lige i nærheden. Desuden er der kun 10 min. til Aalborg, hvis jeg får brug for at tage ind til lejligheden. Stedet som jeg har lejet mig ind på hedder Nymarksminde, og det kan kun varmt anbefales.

Se mere her: http://nymarksminde.dk/bedandbreakfast.php

Stedet er skønt beliggende, der er fred og ro, lejlighederne er hyggelige og rare, og så må jeg ikke glemme, at nævne Ole og Inger, som har Nymarksminde – dejlige og gæstfrie mennesker, som jeg helt sikkert kommer til at savne.