Menu Luk

Akasse eller fagforening?

Der er mange mennesker der vælger at have både en a-kasse og en fagforening, men der er også en stor gruppe der hverken har det ene eller det andet. Det er derfor vi gennem den seneste tid under finanskrise har set flere stå hjælpeløse da de ikke har haft mulighed for at få nogen form for hjælp. Dette kan være hvis de er blevet opsagt men ikke har en a-kasse, så har det ikke været muligt at få dagpenge, eller hvis de er blevet fyret på forkert grundlag og nu ikke har haft mulighed for at få juridisk bistand i det efterfølgende forløb fordi de ikke har været medlem af en fagforening.

Derfor er det vigtigt at du tager stilling til hvad du har brug for hvis du en dag kommer til at stå på den anden siden og har brug for hjælp. Desværre er det især mænd der mener at de godt kan klare sig uden a-kasse eller fagforening, og er blevet hårdt ramt af dette valg efterfølgende.

Alt efter hvilket erhverv du er indenfor, kan det være fordelagtigt at have både en a-kasse og en fagforening. Hvis du vælger at have begge dele, kan det være fordelagtigt at have dem det samme sted da du vil kunne få det til en mere fordelagtig pris end hvis du har det to forskellige steder. Hos Frie Funktionærer kan du fx få både a-kasse og fagforening til kun 559 kr. Der selvfølgelig også mange andre der tilbyder samme løsning alt efter hvad du ønsker og hvad du vil betale. Hvis man vælger Danmarks billigste fagforening, koster den faktisk kun 69 kr. om måneden, mens de dyrere kan koste op omkring 400 kr. om måneden.