Menu Luk

At være STOR

Jeg kan godt lide at følge moden. Der er så mange forskellige stilarter, så mode er et vidt begreb. Man kan vælge at følge de store og meget dyre brands’ forslag til den kommende sæson. Eller man kan vælge at følge den anonyme mode, hvor det er masseproducerede produkter, man køber. Og man ved, at man ikke er helt ved siden af, fordi der er mange andre mennesker, som går rundt i det samme stykke tøj. Og så kan man jo vælge at købe nogle klassikere til sit klædeskab og derefter peppe dem op med noget ultra moderne.

Klassiske jeans

Et par klassiske jeans går vist aldrig af mode, men så kan de jo peppes op med en rå T-shirt og et rockersmykke, så er man i én boldgade. Man kan også vælge at sætte de blå jeans sammen med et diskret twin set, og så er man i en helt anden boldgade. Og hvis man så også tager en perlekæde om halsen, så er man et helt andet sted. Men stadigvæk, man følger moden. Man kan faktisk bruge sit tøj på mange forskellige måder og få helt forskellige udtryk og fremtoninger frem med små, bitte forandringer.

Derfor kan jeg ikke forstå, hvorfor nogle mennesker beklager sig, over at de ikke kan finde tøj, der passer til dem. Det er, som om at de forventer, at med et enkelt indkøb, så bliver deres liv forandret, og de bliver moderigtige.

Brug for store størrelser

Som nu ham her jamrehovedet, der bor ved siden af. Han er en stor mand. Han har ganske vist et problem med at finde tøj, han kan passe. Har virkeligt brug for tøj til store mænd. (Han er kæmpestor.) Han beklager sig altid, over at han aldrig kan finde moderigtigt tøj. Det synes jeg, ikke er rigtigt. Det kan han godt, hvis han gider, og hvis han øver sig lidt i at bruge forskellige accessories.

Jeg er sikker på, at han har et par jeans, som han er glad for. Han har sikkert også en T-shirt, som han elsker at gå i. Hvorfor tager han det så ikke på? Jeg ser ham altid i jogging tøj, som er gråt. Kedeligt gråt. Han kunne da forsøge med et par shorts og en ærmeløs T-shirt. Sæt en tung armlænke om håndleddet, og så fremtoner han som en helt anden person. Og det kan sagtens lade sig gøre at få både shorts, T-shirts og armlænker i store størrelser.
Måske er mit forslag ikke lige, den stil, han gerne vil fremstå i, men hvorfor prøver han ikke noget nyt. Bare fordi man har brug for tøj i store størrelser, er der vel ikke nogen grund til ikke at prøve noget nyt?
Vi talte om det den anden dag. Han gav mig ret i, at han godt kunne prøve noget nyt. Men han fortalte mig også, at det kan være svært at tage sig sammen, når man først har lullet sig ind i nogle vaner. Det i kombination med at være lidt genert, over at man ikke er helt i overensstemmelse med modens standardmål, gør det svært for ham at prøve. Det her med genertheden, havde jeg ikke tænkt på. Jeg forstår det.