Menu Luk

Bed and breakfast er let og hurtigt

Når du er på farten og har brug at overnatte et sted, så kan det foregå på flere måder. Det kan være, at du har familie eller venner i nærheden, som du kan overnatte hos, eller du har måske bestilt et hotelværelse hjemmefra.

En tredje mulighed kan være, at du vælger en bed and breakfast. Det er der flere fordele ved. Det er let, og det er hurtigt, og så findes de ud over hele landet – og faktisk også uden for landets grænser.

Hvad er bed and breakfast?

Bed and breakfast er i princippet en seng og morgenmad den efterfølgende dag. Det er dog ikke altid, at morgenmad er en del af pakken, og så er det egentlig bare en seng at sove i.

Den seng kan så stå enten i et værelse i en privat bolig, hvor du deler boligens øvrige faciliteter med dens beboere. Det kan også godt være, at værten udlejer hele sin bolig, mens vedkommende ikke selv er hjemme. Eller at opholdet finder sted i en separat del af matriklen eller af huset – måske indrettet som mindre lejligheder. Det kan være meget forskelligt.

Du kan leje et eller flere værelser for en enkelt nat eller for en længere periode.

Priserne kan variere en del afhængigt af beliggenhed, sæson og standard. Men det er klart billigere end for eksempel at leje sig ind på et hotel.

Stor fleksibilitet

Når du booker et bed and breakfast-ophold, behøver du ikke at gøre det i ret god tid. Det kan sagtens ske på den samme dag eller spontant, når du kommer forbi et skilt, hvor der står B&B eller lignende på. Det gør det til en meget fleksibel måde at booke sig ind på et værelse på. Så behøver du ikke på forhånd at låse dig fast på, hvor du skal overnatte, men kan vente til sidste øjeblik, inden du beslutter det.

Hvis spontanitet og casual planlægning er en del af din måde at rejse på, så vil du finde stor tilfredshed med bed and breakfast-konceptet.

Hvis du for eksempel er på vandrings- eller cykeltur, så kan det være sin sag på forhånd at vide, hvor langt du når fra dag til dag, og i det tilfælde er det helt genialt, at du bare kan vente med at leje dig ind et sted til i sidste øjeblik.

Hvordan booker du et værelse?

Du kan enten booke et eller flere værelser ved at bestille det over nettet. Søg på bed and breakfast, og der kommer flere forslag op i det område, du er i, som du kan vælge imellem.

Du kan også komme tilfældigt forbi et sted på vejen og banke på døren og høre, om der er noget ledigt for den pågældende nat.

Foretrækker du at booke dig ind i bedre tid, så er det selvfølgelig også muligt. Det kan du gøre ved enten at maile eller ringe til det sted, hvor du gerne vil leje dig ind. Det er både let og hurtigt at benytte sig af bed and breakfast.