Menu Luk

Betingelser for at låne uden sikkerhed

Hvis du vælger at låne uden sikkerhed, skal du affinde dig med, at de årlige omkostninger i procent ved at have lånet er væsentligt højere end ved andre lån. Mange steder vil din ÅOP komme op omkring de 20-30 procent, hvor et normalt banklån ligger i omegnen af 5-10 procent i ÅOP. Dine omkostninger ved at have et lån uden sikkerhed er altså over dobbelt så høje som ved almindelige banklån, hvad angår rentesatser, årlige afgifter osv.

Til gengæld skal du ikke på nogen måde stille sikkerhed for lånet, så du slipper for at skulle bruge din bil eller hus som pant i tilfælde af, at du ikke kan tilbagebetale dit lån. Det skyldes, at den høje rente i sig selv er lånefirmaets garanti for at få sine penge tilbage, hvis en enkelt eller to kunder skulle være i den situation, at det er umuligt at indfri deres gæld.

Der kan også være nogle regler fra lånefirmaets side, om hvad du skal oplyse om din indkomst, inden du kan godkendes til lånet, og der kan også være forskellige regler alt efter, hvilken aldersgruppe du tilhører.

Stor prisforskel på Lån

Der er mange lånefirmaer, der udbyder lån uden sikkerhed, men du skal vælge med omtanke. Der er stor forskel på priserne på lånene firmaerne imellem, så der kan være mange penge at spare ved at kigge sig godt om og undersøge markedet, inden du tager din beslutning. Og ja – det ER muligt at låne penge hurtigt online i dag!

Når du skal vælge lånefirma, skal du ikke kun kigge på rentesatsen. Du skal også kigge på, hvor høje de årlige omkostninger er i procent, herunder alt lige fra opstartsgebyr, renter etc.