Menu Luk

Børnecheck til store familier

De seneste dage har debatten kørt om især en familie på Ærø, der har valgt at have otte børn. Børneflokken tæller syv hjemme hos familien Thomas på Ærø. Snart otte for i løbet af et par dage tager Inga Thomas turen mod sygehuset i Ærøskøbing for at bringe endnu et barn til verden. En bror eller søster til Sirius, Dyveke, Dagmar, Aslaug, Asmus, Julius og Marcus.

Når de nye regler for børnechecken er fuldt gældende i 2013, vinker de farvel til 70.000 kroner om året. I dag modtager familien 100.000 kroner, men med det nye loft på 30.000 kroner forsvinder størstedelen af pengene. Dermed er familiens økonomi usikker, for den er i høj grad baseret på de kvartalsvise udbetalinger fra staten.

Er det samfundets ansvar at forsørge familier, der VÆLGER at have så mange børn?

Hvad siger du? Er det dine og mine skattepenge, der skal sikre, at familien på Ærø kan have 8 børn – og at moderen kan gå hjemme og passe dem? Og hvis du mener, det er samfundets ansvar – hvilke økonomiske tilskud skal familier med ét eller to børn så have ekstra for at undgå at belaste økonomien med 8 børn?