Menu Luk

Lene Espersen formand for de Konservative

Er det tid for Lene Espersen at trække sig fra formandsposten for de Konservative? Efter adskillige fadæser i hurtig rækkefølge er tilliden til den lettere sexede nordjyske politiker meget tyndslidt – ikke mindst blandt hendes egne vælgere. Måske er det på tide, at Conni Hedegaard indtræder på posten som formand for Det Konservative Folkeparti i stedet for Lene Espersen?

Midt i sin største politiske krise er opbakningen til De Konservatives partiformand, udenrigsminister Lene Espersen, helt i bund.  Det skriver dagbladet Børsen.  Efter en stribe uheldige sager, der sår tvivl om hendes dømmekraft, bakker kun lige under halvdelen af de konservative vælgere (48 procent) op om Lene Espersen, mens et stort mindretal på 40 procent ikke mener, at hun er den rette person på formandsposten.

Hvem er egentlig Lene Espersen?

Lene Espersen er født i Hirtshals som datter af reder Ole Peter Espersen og bogholder Inger Tanggaard Espersen. Hun er søster til skuespilleren Anne Sofie Espersen.  Lene Espersen gik på Hirtshals Kommuneskole 1972-81, på Hjørring Gymnasium 1981-82 og på Lester B. Pearson United World College, Canada, 1982-84, hvor hun opnåede en international baccalaureate. Hun blev efterfølgende uddannet cand.oecon. på Aarhus Universitet i perioden 1984-90.

Som færdiguddannet blev hun ansat som markedsanalytiker hos Aarhus Stiftsbogtrykkerie 1991-92. Hun skiftede til et job som systemkonstruktør hos Bankernes EDB Central i Roskilde 1992-94. Efter valget til Folketinget har hun officielt fungeret som selvstændig konsulent, indtil ministerkarrieren indtil videre udelukkede yderligere civil karriere.

Hvad synes du? Skal Lene Espersen vige pladsen og dermed måske redde Danmark fra en rød regering?