Menu Luk

Bogføring for dummies

Ifølge årsregnskabsloven har virksomheder pligt til at lave løbende bogføring. Faktum er bare, at rigtig mange mindre virksomheder ikke får det gjort. Og de, der får det gjort, synes ofte at det er en sur pligt. De sidder ofte med det aftenen før momsfristen og synes livet er rigtigt surt. Det synes deres medarbejdere, familier og andre nærtstående også i de perioder.

Hvad nu hvis jeg fortæller dig en lille hemmelighed? Det er noget, jeg som erhvervsdrivende helst holder for mig selv, da jeg ellers giver mine konkurrenter et forspring. Men som trofast læser, får du det lige her alligevel. En bogholder koster ikke penge. Hun tjener penge til dig!

Hvordan skal det så forstås?

Jo du er sikkert ikke ekspert i bogholderi. En professionel bogholder laver ikke andet og kan bogføre bilag mange gange hurtigere end os andre. Desuden bliver det gjort korrekt, så du, hvis du har revisionspligt, sparer penge på revisorregningen – og hvis du ikke har undgår skattesager, bøder og mistede fradrag.

Imens kan du så gøre det du er bedst til, drive din virksomhed, skaffe kunder osv., eller udnytte de sparede timer sammen med familien. Du bliver et mere behageligt menneske, sparer tid eller tjener flere penge. Hvordan du vil håndtere det er jo op til dig.

Derfor kan jeg, som et lille tip fra én erhvervsdrivende til en anden, sige med sindsro: Få dig en bogholder, som har styr på sit skidt. Du kan i øvrigt indhente op til 3 tilbud på bogføring her.

Vær opmærksom på at du ikke behøver en revisor til at lave bogføring. Revisorer tager typisk fra 1.000 kr. excl. moms i timen og opefter – og har ofte den frækhed alligevel at sende opgaven videre til en bogholder. Bogholdere koster nemlig typisk fra 200 kr. til 500 kr. i timen excl. moms. Det er jo en lidt sjovere pris. Så indhent et par tilbud og få gerne en fast pris på hele regnskabet. Så bliver det lidt mere sammenligneligt. Og husk så derefter, at pris ikke er alt.