Menu Luk

Certifikat som stresscoach

For godt et 10 måneder siden fik jeg en gave af det firma, som jeg arbejder for. Som tillidsrepræsentant har jeg et godt ry for at være god til at lytte til medarbejdere. De kommer og fortæller mig om alt, hvad der går dem på. Og meget ofte hører jeg om deres problemer på hjemmefronten. Der kan være en, som måske skal skilles, fordi forholdet til ægtefællen går dårligt. Der kan være en anden, der oplever angst. Der er naturligvis også medarbejdere, der kommer og beklager sig, over at de ikke får nok i løn. Nogle taler om, at de føler sig overset og beder mig om at tale deres sag.

Problemerne bunder i..

Mange af de problemer, som mine kollegaer kommer og fortæller mig om, bunder i virkeligheden ikke i, at de ikke elsker deres partner mere, eller at få for lidt i løn. De fleste får, det, som overenskomsten fastlægger. Jeg har kun oplevet et tilfælde med en kvinde, der ikke fik den samme løn som hendes mandlige kollega. Det fik vi korrigeret hurtigt.

Stress

Deres problemer bunder i virkeligheden i, at de er stressede. De har måske meget travlt her i virksomheden. Måske har de også gabt over flere opgaver derhjemme end de rent fysisk, kan klare. Det kan være sin sag at skulle køre børnene til fritidsaktiviteter og hente dem igen, hver dag. Det kan være sin sag at nå det hele. Og det giver problemer derhjemme. Og for helbredet. Mange i for eksempel IT-branchen har stress.

Uddannelse til stresscoach

Gaven, jeg fik, var et finansieret kursus. Jeg er ved at tage en certificeret stresscoach uddannelse. Og hvorfor får jeg så det? Fordi virksomhedsledelsen har indset, at stressede medarbejdere ikke signalerer en sund virksomhed. Så de besluttede at få en stresscoach tilknyttet permanent til virksomheden. Og det bliver mig. Jeg skal officielt starte i min nye stilling om 2, 5 måneder, men er faktisk allerede i gang.