Menu Luk

Københavnske erstatninger

Jeg er politimand. Nej: Jeg er politikvinde. Det er et hårdt job. Det er dog også et givende job. Det, som jeg sætter pris på, er ikke, at jeg fanger de kriminelle. Det, der er godt ved mit job, er, at jeg kan se, at jeg sommetider redder unge mennesker, der er på vej ud i kriminalitet: Det er sin sag at have aftenvagt og blive kaldt ud til et værtshus, hvor der er spektakler og slåskamp. Det kan føre til skader. Fx så blev jeg engang slået så hårdt af en fuld mand, at jeg måtte på hospitalet med en brækket næse (Jeg var ellers i god form dengang), og nogle brækkede ribben. Det medførte, at jeg ikke kunne arbejde i mange uger.

Advokaten

Selv om jeg kontaktede min arbejdsskade advokat – https://bjsj.dk/erstatningsadvokater/arbejdsskader/ , så fik jeg ikke erstatning for de uger, hvor jeg ikke kunne arbejde. Ham, der slog mig, blev dog arresteret, og fik en dom for vold. Ikke mod mig, men mod andre mennesker, der også var på værtshuset den aften.

Det er en helt anden sag at blive kaldt ud til et sted, hvor der har været indbrud, og kunne se, hvilken bande det er, der har begået indbruddet. Det skete også for mig. Vi, min partner og jeg vidste godt, hvem det var, der har lavet indbruddet. Så vi fandt dem og meldte dem til ungdomskriminalitetsnævnet. På det tidspunkt havde vi nemlig haft 3 indbrud i det samme kvarter, og vi havde identificeret en bande unge mænd, der åbenbart syntes, at det var den bedste måde at få brugt sommerferien på.

Efter møderne i ungdomskriminalitetsnævnet med de unge og deres forældre fik vi mange anerkendende tilkendegivelser fra de unges forældre. De var faktisk glade for, at vi havde meldt dem. De vidste godt, at deres børn var ude i noget kriminelt, men de magtede ikke at gøre noget ved det. Problemerne i deres respektive familier var store.

I København

De fik hver især beskikkede advokater fra København, som hjalp dem igennem processerne mod de unge. Efter at processerne og møderne i nævnet var færdige, fik vi at vide, at 2 af de 3 unge mennesker faktisk var taknemlige over for politiet, fordi de havde fået en mulighed for at komme væk fra det kriminelle miljø.

Et meningsfyldt job

Og det er lige præcist det, jeg mener, er det bedste ved mit job. Jeg ved, at jeg hjælper nogle mennesker væk fra noget, de egentlig ikke vil. Om det så er at stjæle eller sælge euforiserende stoffer er ligegyldigt. Desværre er der bare alt for mange, som ikke ser os (politifolk) som gode mennesker. Vi bliver ofte beskyldt for at være voldelige. Vi bliver beskyldt for at være korrupte. Vi får ofte at vide, at vi overskrider vores beføjelser.Selv min fætter i Horsens har en rem af huden.

Det passer ikke. Vi er almindelige mennesker, der er ansat til at udføre, hvad den lovgivende magt beder os om. Ikke mere, og ikke mindre end det. Rammerne, vi arbejder i, er blevet dårligere over de sidste år. Nedskæringerne har været mange. Det sætter os i et dårligt lys.