Menu Luk

For de små er det vigtigt at øve det motoriske

Det er vigtigt for børn at få øvet det motoriske, fra de er helt små, for det er afgørende for at kunne kordinere og sætte sammenhæng imellem det øjet ser og det hænderne gør. Der er utroligt mange måder, man kan stimulere dette på og lade de små børn øve alt det motoriske. Der findes bunker af legetøj, som man kan give dem og der er flere øvelser, man kan forsøge sig med. En mulighed er at lægge puslespil, når det kommer til det som hedder finmotorik. Altså det som har med de mindre led og bevægelser at gøre. 

Puslespil er godt for finmotorikken på den måde at det netop stimulere ved at øve koordinationen mellem øje og hånd, så man øver at se en sammenhæng herimellem. De små børn lærer herved noget om at visualisere ting og at fornemme både rum og retning. Altså er det godt for mange sanser. Altså skal dette øves, så er det bare at komme i gang med at finde puslespillene frem og lave nogle puslespil. De giver nogle gode motoriske udfordringer og så er det sjovt for både børn at lave og voksne at være med på sidelinjen.  

Puslespil er stimulerende for både store og små

Mindre puslespil
Der er mange gode puslespil til de helt små børn, som kan være med til at opøve deres motoriske færdigheder.

Puslespil er noget alle kan hygge sig med alene og noget man kan lægge flere sammen. Mange bruger det næsten meditativt til at koble af og få tankerne et andet sted hen. Med et puslespil er fokus kun et sted og det på den næste brik, man mangler. Der er mange gode egenskaber i det at lægge et puslespil og en af disse er også, at det kan være stimulerende i forhold til flere sanser. Det er både for store og små at puslespil kan bruges på denne måde, især når det gælder det motoriske så vil alle få gode udfordringer på dette område ved at lægge puslespil engang imellem. Man styrker kun sig selv. Altså er der ingen grund til ikke at finde et godt puslespil frem, sværhedsgraden bestemmer man selv.  

Øv det motoriske med et godt puslespil 

Elsker man at lægge puslespil så kan man glæde sig over at det også er godt for mange ting. Især kan man få øvet det motoriske, hvilket kun er en god ting, hvilken alder man så end er i. Det styrker hjernen og det styrker sanserne, samt at de fleste slapper af når de lægger puslespil. Når et puslespil er godt for det motoriske så er det netop øvelsen af koordination og se sammenhængene for sig, hvor man finder koblingen mellem det man ser og det man skal gøre. Altså bliver puslespil en god øvelse som også kan bruges i andre sammenhænge. Altså er der ikke nogen grund til ikke at bruge puslespil og komme i gang, det styrker kun og gør en masse gode ting for dig. Det er godt at blive udfordret lidt engang imellem og så at kunne gøre det stille og roligt med et puslespil, er det kun et plus.