Menu Luk

Dating på nettet

Er du lige blevet single, eller har du været single i lang tid nu? Folk der har været singler i lang tid, de længes ofte efter en kæreste, der kan være den eneste ene.  Ofte så savner de den dejlige tryghed, der er ved, at have en kæreste. Det kan være i forbindelse med mange ting, som fx når man kommer hjem fra arbejde, og man ved, at kæresten bare venter på en. Mange savner også den forelskelse og den agtelse, der er for hinanden i et fast parforhold. Mange har dog ledt længe, uden held. Dating er blevet meget populær. Specielt dating på nettet har kronede dage. Hvis du, ligesom tusindvis af andre danskere, savner en kæreste, så er dating på nettet et rigtig godt sted at søge. Der er rigtig mange fordele ved netdating, men der er også nogle ulemper, som man skal tage højde for, inden man begiver sig i kast med datingen.

Fordele ved netdating

I dagligdagen har ofte et veletableret netværk af mennesker, hvor der ikke skiftes ud så ofte. Blandt disse havde du formentlig allerede fundet kæresten nu, hvis det skulle være jer to. Derfor er fordelen ved netdating, at du får kontakt med andre personer, end dem der lige er i dit normale netværk. En anden fordel ved dating på nettet er, at du bedre har mulighed for, at have gang i flere af gangen. Det gør det nemmere, at finde den eneste ene, når du kan date med flere. En yderligere fordel ved at date på nettet, er at du sparer tid og penge. Et traditionelt sted, at opsøge kærester, er på en bar. Det er både dyrt og en tidsrøver – specielt hvis du har tendens til tømmermænd dagen efter. På nettet slipper du for dette rituelle parringsritual og så er det endda ofte gratis!

Ulemper ved dating på nettet

Selvom der er flest fordele, så er der også nogle ulemper, så gør, at man skal tage nogle forholdsregler inden man går i krig med dating på nettet. Fx så er man som udgangspunkt anonym, når man er i gang med dating på nettet. Det betyder, at det nærmest er umuligt, at bedømme, om det folk de siger, er sandt. Man kan altså være uheldig, at blive snydt. Desuden er det på forhånd umuligt at vide, om den menneskelige kemi er der – også selvom der virtuelt er kemi. Der er rigtig mange, der dater på nettet, som har prøvet netop dette. De skriver måske med en i flere måneder, og flader pladask for hinanden. Når de så endelig mødes, så er kemien fuldstændig væk, og det føles helt forkert. Her er det altså en ulempe, at date på nettet, idet man bygger en romantisk stemning op virtuelt, som måske er ikke eksisterende i det virkelige liv.

Selvom der kan være nogle faldgrupper ved online dating, så overstiger fordelene klart ulemperne. Derfor er et godt råd, hvis du mangler en kæreste, at skynde dig at komme i gang med netdating – du vil helt sikkert ikke fortryde det!