Menu Luk

En på lampen

Hun er heldigvis i mange situationer meget grundig med sine forberedelser, hende jeg er gift med. Det kom vi også til at nyde godt af forleden dag, da vi kørte ind til city for at få købt en ny spisebordslampe, som vi havde besluttet, vi ville have til erstatning for den gamle rædsel, som havde hængt over vores spisebord i det meste af et par årtier.

Min kone havde søgt på internettet for at finde nogle gode tips til, hvad man skal holde øje med ved køb af lamper. Selv havde jeg vist bare den holdning, at man skulle finde noget, man kunne lide at se på, for er der for lidt lys, kan man vel bare sætte en kraftigere pære i – eller omvendt, hvis lyset er for skarpt.

Men nej, sagde min kone efter sin søgning på nettet, lyset skal også falde rigtigt i forhold til behovet, og det er heller ikke ligegyldigt, hvor meget en lampes lys adskiller sig fra naturligt dagslys. Og rent designmæssigt skal man jo også helst finde noget, der passer ind i rummets udstråling, og størrelsen skal være rigtig.

Bevæbnet med vores nye viden begav vi os hen til forretningens afdeling for pendler. Vi kiggede os grundigt rundt og nåede faktisk ret langt, før der kom en ekspedient til at hjælpe os. Vi fremførte vores ærinde, og han udpegede en meget flot spisebordslampe fra Luceplan, som ifølge ham er et kendt mærke. Den var flot, og trods en høj pris valgte vi at købe den.