Menu Luk

Når der er nye krav til tøj til børn

Det har aldrig været noget problem for mig at købe tøj til min datter, Marlene, så længe hun var baby. Men for nylig fyldte hun et år, og jeg har fået et nyt arbejde, som jeg skal begynde på om en lille måneds tid. Derfor er vi tvunget til at sende Marlene i dagpleje, og da hun netop er begyndt at kunne gå, er det lige pludseligt en anden slags tøj end egentligt babytøj, hun skal udstyres med.

Det er en ny situation for mig, og jeg har faktisk aldrig tænkt dybere over, hvilke krav man skal stille til børnetøj til en pige i den alder. Det slog mig, at nu havde jeg en ny opgave, som jeg ikke var helt sikker på, hvor godt jeg var i stand til at løse.

Derfor valgte jeg at kontakte den dagplejemor, som Marlene skal starte hos om et par uger. Hun har været dagplejemor i en årrække, så jeg regnede med, at hun har god erfaring med forskellige former for børnetøj, så hun kunne give mig nogle gode råd.

Og det skal jeg da lige love for, at hun kunne. Hun startede med at fortælle mig, at hun var meget glad for, at jeg havde valgt at spørge hende til råds, for det er så ærgerligt, når unge mødre går ud og investerer i noget tøj, som på den ene eller den anden måde ikke lever op til de krav, man naturligt bør stille til børnenes påklædning.

Marlene er jo jeres førstefødte, så I regner vel med at skulle have flere børn, spurgte hun, hvilket jeg kunne bekræfte. Jamen, så kan det være en god investering at satse på noget gedigent tøj af kendte mærkevarer, mente hun. For selv om Marlene vokser fra det længe før, det er blevet slidt, kan det meste af det jo gå i arv til den næste. I den forbindelse er det nok en god ide, at du ikke køber en lyserød flyverdragt. Vælg en mere neutral farve, som også kan bruges af en dreng.

Og så skal du huske på, at børn ikke har det godt med noget, der kradser eller gnaver, så sørg for at vælge tøj i bløde naturmaterialer. Og for din egen skyld skal du sikre dig, at tøjet kan vaskes i vaskemaskinen.

Du skal også tænke på sikkerheden, fortsatte Marlenes kommende dagplejemor. Tøj til børn i den alder skal ikke være forsynet med for eksempel en snor til at stramme hætten på en flyverdragt. Sådan en snor kan let gribe fat i et eller andet, når børnene leger, og man har faktisk hørt om tilfælde, hvor et barn er blevet kvalt i den slags snore.

Det samme gælder knapper, som også kan gribe fat i en eller anden kant, så barnet mister balancen. Det bedste er at vælge noget overtøj med velcrolukning, tilrådede dagplejemoren mig.

Jeg havde noteret hendes gode råd ned, og det hjalp mig meget, da jeg i går var ude at købe en masse tøj til Marlene.