Menu Luk

Gamle låse

Min bror er en meget fornuftig mand. Faktisk irriterende fornuftig. Det kan drive mig til vanvid en gang imellem. Al hans fornuft bliver ligesom omsat til en utrolig selvkontrol. Der sker intet i hans liv, som er impulsivt. Måske er han lidt bange for at vise sine følelser, eller hvad ved jeg. Jeg ved bare, at han overvejer alt fra højre og venstre og oppefra og nedefra, inden han tager en beslutning. Han er en stor kontrast til sin kone, som er en meget impulsiv kvinde. Er der noget om det, man siger om, at modsætninger tiltrækker hinanden? Jeg ved det ikke. Jeg ved dog, at min bror og hans kone er lykkeligt gift. De har et godt liv. Om jeg kan begribe det? Nej, det kan jeg ikke. Og i øvrigt er det ikke mit problem. Det er ikke mit liv. Det er deres liv. Det er deres problem, hvis det er et problem!

Den er gal!

Men her forleden dag ringede, han så til mig. Han lød, som om at der var noget helt galt. Det er meget sjældent, at man kan høre på ham, at der sker noget usædvanligt. Da jeg spurgte ind til, hvad der er galt, fik jeg et meget kort svar: ”Vi har været udsat for indbrud.” Jeg blev naturligvis chokeret over at få den nyhed. Jeg spurgte ham, om de har anmeldt det til politiet. Jeg fik naturligvis en lang forelæsning om, at det havde han, og alt er under kontrol. Forsikringsselskabet vil gerne dække tabene. Men de vil ikke dække dem helt. Det sidste undrede mig. Hvad vil det sige, at de ikke vil dække tabene 100%?

Gamle låse

Han fortalte mig, at de ikke vil dække tabene 100%, fordi de ikke havde fået skiftet låsene på hoveddøren og trappedøren til deres lejlighed ud. Derfor. Lidt chokeret spurgte jeg ham om, hvorfor de dog ikke havde sørget for at få gjort det.
”Fordi jeg glemte det!”, var hans svar. Han råbte det. Jeg blev helt forskrækket. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige til ham. Jeg kunne høre, at han tog en dyb indånding. Det var lidt, som om at han ligesom skulle tage mod til sig. Men så kom spørgsmålet: ”Kender du en god låsesmed på Frederiksberg, som kan skifte låse ud?”

Frederiksbergs bedste låsesmed

Naturligvis gør jeg det, tænkte jeg. Jeg kender i virkeligheden ikke nogen låsesmede. Men jeg har tit brug for dem, fordi jeg er meget glemsom. Så ja, jeg har et par navne og nogle telefonnumre på låsesmede på Frederiksberg og den bedste er https://www.dencyklendelaasesmed.dk/omrader/lasesmed-frederiksberg/ Jeg bad ham om at finde papir og noget at skrive med frem, så han kunne få mine kontakter. Jeg gav ham navne og telefonnumre til 3 låsesmede, som har hjulpet mig, når jeg skulle låses ind i min egen lejlighed. Jeg advarede dog min bror om, at jeg ikke lige kunne fortælle ham, om der er en af eller to af dem, som er gode til det der med at skifte låse i døre. Han takkede mig for hjælpen og sagde, at han gerne vil se mig til middag, så snart de er kommet sig over chokket efter indbruddet.