Menu Luk

Kosmetiske øjenoperationer?

Vi må jo slå fast, at vores moderne samfund er blevet meget fikseret på udseende og evig ungdom, faste baller og et friskt og altid oplagt ansigt. Og det har – naturligt nok – banet vejen for udviklingen af stedse mere effektive kirurgiske indgreb, der med et snit eller to kan gøre os yngre at se på. For eksempel med øjenlågsoperationer som vist her.

Hvad siger du? Hvis vi tager afsæt i, at du ikke har en decideret fysisk defekt men blot kosmetisk tunge øjenlåg og/eller poser under øjnene: Ville du gå under kniven:

Vil du undergå en kosmetisk øejnoperation?

Indlæser ... Indlæser ...

Øjenoperationer er andet end kosmetisk betingede

Selve begrebet øjenoperation dækker over ganske meget mere og andet end de kosmetiske. Moderne laserteknologi har muliggjort selv yderst komplicerede indgreb i selve øjet, og det er en konstant udvikling, der sker på det område. Grøn stær, grå stær, katarakt og hvad ved jeg – de felste skader og sygdomme i øjnene kan i dag opereres på for eksempel Øjenhospitalet Danmark, der er de absolut førende øjenlæger i Danmark i dag.

Hvad der tidligere medførte uafvendelig blindhed kan i dag – i de fleste tilfælde – reverseres med laseroperationer af øjeæblet, hornhinden, retina og andre dele af øjets fysiognomi. Det kræver naturligvis enorm erfaring og teknisk kunnen kombineret med det bedste og nyeste udstyr, når der skal opereres inde i det ekstremt delikate øje. Heldigvis er vi godt med i Danmark, når det gælder den type øjenoperationer, og det er ikke mindst takket være forskningen og erfaringerne, der sker på Øjenhospitalet Danmark.

Kosmetisk – skidt eller godt?

Min holdning er, at det er absolut OK at lade sig operere kosmetisk ved øjnene, hvis man har råd og er træt af poser under øjnene eller tunge øjenlåg, der sagtens kan medføre et permanent udseende af at være træt. Disse typer øjenkosmetiske indgreb sker typisk ambulant og i lokalbedøvelse, og eneste reelle bivirkning er misfarvning omkring øjnene de første dage efter operationen. Dette kan dog nedbringes ganske meget ved iskolde omslag, men selv med disse omslag vil du ligne en slagsbror de første dage efter indgrebet. Nok en lille pris at betale for et friskere og mere ungdommeligt udseende uden tunge øjenlåg og store poser under øjnene?