Menu Luk

Lånemarkedet online

Der er et blomstrende marked i både Danmark og i resten af Europa for alternative finansieringskilder – altså alternativer til banker og banklån. I perioder er der vældig megen kritik af denne type af lån og kredit – men det er med online lån, som det er med for eksempel taxabranchen og Uber: Hvis der er et behov, er der et marked. Og det er faktisk interessant at betragte netop disse forhold, for det er et studie i markedskræfter og en lære i, hvordan etablerede brancher kan slå sig selv til lirekassemænd i bare selvfedme.

Hvorfor er der alternativer til banken?

Det er der af samme årsag, som der er alternativer til de etablerede taxafirmaer: De gør det ikke godt nok! Så simpelt er det faktisk. Hvis et marked ikke får leveret det, der er muligt, og som det efterspørger, kommer der nye aktører til. Og det behøver bestemt ikke være billigere aktører – men blot aktører, der reelt leverer det, kunderne vil have.

Online lån er nemme

Sådan er det med de stadigt mere populære online lån, som du kan se eksempler på her for eksempel: Lån med Trygt Finans

Hvis man tager et kig på renter og andre ekstra udgifter på størstedelen af de lån, vil man se, at det er op til mange gange dyrere end at tage et banklån. Alligevel er antallet af denne type lån stigende. Hvorfor?

Det skyldes ikke, at de nye lånefirmaer ukritisk låner ud til alle, for reelt er det umuligt at få et online lån, hvis man er dårlig betaler og registreret i RKI for eksempel. Altså må vi slå fast, at en stor del af kunderne til de populære kviklån / SMS lån er ganske almindelige mennesker, der betaler til tiden – og som ville have gået i banken, hvis deres bank havde tilbud lignende services.

Hvorfor vil bankerne ikke?

Det kan man kun gisne om – for sandt at sige er det jo vanvittigt, at bankerne både lader forretning gå deres næse forbi – og samtidig reelt svigter deres kunder ved ikke at tilbyde de services, de ønsker.

Gode bud på årsagen til populariteten

Det er ganske enkelt blevet for besværligt – og ofte ubehageligt – at låne penge i banken. Mange banker slider kunderne ned med en lang række spørgsmål om, hvad det ønskede lån skal bruges til, og det er langt fra alle, der ønsker at dele den slags oplysninger med deres bank. I øvrigt kommer det jo heller ikke banken ved! Penge er en vare, som bankerne sælger til kunderne – og de bør ikke blande sig i, hvad de skal bruges til. Men det gør de altså.

Så er der hele tidsaspektet. Det er en alt for langsommelig proces for mange at gå i banken for at søge om et lån. Ofte er der tale om mindre beløb, og ofte passer bankernes åbningstider meget dårligt med folks arbejdstider. Derfor tyr folk til de mange tilbud om lån på nettet. Ikke mindst de mange muligheder for SMS lån nu, se låneeksempel på Kviklån Info Finansportal.

Og ja – det er ganske dyrt i renter, men det er jo den pris, der betales for at kunne låne døgnet rundt og uden at skulle stille sikkerhed for lånet. Udbud og efterspørgsel – simpelthen!

Det er de danske banker, der har valgt IKKE at adressere dette store marked, og derfor er det voldsomt uklædeligt, når de kritiserer det. Se blot hvordan det gik med for eksempel Hadsten Bank….

Men hvad siger du?

 

Har du lånt eller vil du låne penge på nettet?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...