Menu Luk

Lysshow og røgmaskine?

Mine forældre valgte for et halvt års tid siden at trække sig tilbage fra aktiv tjeneste og nyde deres otium. De har i mere end en almindelig menneskealder drevet en musikforretning i den mellemstore provinsby, de har boet i hele deres liv. Nu var de bekymrede for deres forretning, for den var ikke umiddelbart nem at sælge.

I samme periode valgte min mand at forlade mig, så jeg følte mig ikke bundet til noget sted. Derfor foreslog jeg mine forældre, at jeg eventuelt kunne overtage forretningen, for selv om jeg ikke har specielt meget forstand på musikinstrumenter, er der dog faldet lidt af i min opvækst. Dertil har jeg en uddannelse som sælger, så jeg mente nok, jeg kunne drive sådan en forretning.

Mine forældre blev glade, og vi enedes om en fornuftig pris. Min første konstatering i min tilværelse som selvstændig forretningsdrivende var, at der var for få yngre mennesker i den faste kundeskare, så jeg spekulerede over, hvordan man kunne appellere til et yngre publikum.

Jeg fik den ide, at udstillingsvinduerne skulle signalere ung musik, så jeg indkøbte et moderne lysshow, der kunne tiltrække unge musikinteresseredes opmærksomhed. I det andet af de to udstillingsvinduer placerede jeg en lille røgmaskine sammen med guitarer og et mindre trommesæt.

Det viste sig hurtigt at være en god fidus, for jeg fik flere og flere unge kunder i butikken, og jeg kunne klart konstatere en stigende omsætning. I sidste måned blev det faktisk til den største omsætning nogensinde i forretningens historie.