Menu Luk

Folk der sveder meget

Sveder for meget

Armsved, håndsved, fodsved og sågar skridtsved – det er nogle af de hyggelige betegnelser, som alle dækker over noget, der kan være et meget stort problem for de mennesker, der lider af det. Hyperhidrose som lidelsen kaldes er at svede uforholdsmæssigt meget. Og det er et stort socialt handicap for mange. Store våde plamager under armene – klistrende våde håndtryk og den umiskendelige lugt af sure tæer er, hvad disse stakkels mennesker skal trækkes med dag ud og dag ind.

Den eneste behandling der reelt virker er behandling med Botox. Botox dæmper ganske enkelt den voldsomme svedproduktion. Og det betyder en stor hjælp for mennesker med hyperhidrose.

Hvis du er interesseret i at læse mere om emnet, kan vi anbefale disse:

  1. Svedproblemer
  2. Fodsved

Hyperhidrose forårsages af overaktivitet i svedkirtlerne i en eller flere afgrænsede områder på kroppen, typisk i håndfladerne, under fødderne og i armhulerne. Hyperhidrose kan også forekomme som ekstrem sved i ansigtet og i hårbunden m.m. Disse områder på kroppen kan være konstant fugtige, hvilket i sig selv kan medføre en række gener. Fysisk kan der være tendens til, at huden bliver overfølsom og der udvikles eksem. Dårlig lugt er en anden fysisk gene. Den hyperhidrose-lidende person kan desuden hindres i at udføre normale hverdagsaktiviteter og sit arbejde på grund af den ekstreme sved. Hyperhidrose kan også give andre sociale og psykologiske problemer i forbindelse med omgang med andre mennesker.