Menu Luk

Unge og mobiltelefoner

Først blev jeg noget overrasket, da naboens søn, Niels, trak en lille diktafon op af bukselommen. Niels er trods alt bare 13 år, så jeg syntes ikke, det var så almindeligt for en dreng i den alder at gå rundt med en diktafon.

Men dernæst blev jeg klogere, for det var faktisk ikke en diktafon, Niels gik rundt med i lommen. Det var hans mobiltelefon, som jeg da havde set ham med mange gange, men lige nu lignede den grangiveligt en diktafon.

Dreng

Niels grinede, da jeg nævnte det for ham. Forklaringen var, at han havde fået et nyt Samsung Galaxy S 2 cover til sin mobiltelefon af det mærke. Niels viste stolt sin ”nye” mobiltelefon frem og fortalte mig, at det netop var for at narre andre, at han havde valgt præcis det cover til sin telefon.

Vi faldt lidt i snak om covers til iPhone, for jeg var blevet lidt nysgerrig. Niels kunne fortælle, at både pigerne og drengene på hans alder var begyndt at gå meget op i den slags covers. For det første er de fleste af dem ret billige, så det ikke er noget økonomisk problem at skifte udseende tit, for det andet siger hans forældre, at det er helt i orden at klæde sin mobiltelefon ind i et cover, for det giver jo også en vis beskyttelse til telefonen.

Du skulle se nogle af de covers, pigerne bruger, sagde Niels. De er hæslige – de fleste af dem er lyserøde eller har et mønster med bamser på.