Menu Luk

Slankepiller med glucomannan

 Der findes mange slankepiller på markedet. Nogle slankepiller har en god virkninger, men har samtidig en meget bred bivirkningsprofil. Andre slankepiller har lidt mildere vægttabseffekt, men til gengæld også meget milde bivirkninger. En slankepille som befinder sig i denne kategori er slankepiller som indeholder glucomannan. Vi vil derfor i denne artikel se lidt nærmere på slankepiller med glucomannan.

Slankepiller med glucomannan er det helt nye indenfor slankepiller. Glucomannan kommer fra planten Amorphophallus konjac – også bare kendt ”konjac”. Konjac planten er et palmelignende mindre træ, med blade på op til 1,5 meter i længde, som minder meget om almindelige palmeblade.

Glucomannan er et polysakkarid udvundet af roden fra konjac planten. Et polysakkarid er et meget komplekst kulhydrat og glucomannan bliver betragtet som en kostfiber. Roden af konjac planten består af 13 % tørstof og heraf er 64 % glucomannan og de resterende 30 % er stivelse. Så slankepiller med glucomannan stammer altså fra roden på Konjac planten.

Slank med slankepiller

Slankepiller med glucomannan virker slankende, fordi glucomannan er i stand til at absorbere 200 gange dets egen vægt i vand. Udover vand kan glucomannan absorbere fedtstoffer, og sørge for at de passerer ufordøjet igennem fordøjelsessystemet. Begge dele er bidragende til at slankepiller med glucomannan virker fremmende på vægttab.

Der findes videnskabelige undersøgelser som viser, at slankepiller med glucomannan kan bidrage til at sænke kolesteroltallet og give en forbedret lipidprofil i blodet. Det skyldes højest sandsynligt den førnævnte effekt, som slankepiller med glucomannan har, i forhold til det at absorbere fedtstoffer i tarmkanalen. Meget tyder også på, at slankepiller med glucomannan har en positiv effekt i forhold til type II diabetes.

Der findes også videnskabelige undersøgelser, som dokumenterer, at slankepiller med glucomannan giver et statistisk signifikant vægttab. Der findes eksempelvis en undersøgelser, som viser at slankepiller med glucomannan giver et vægttab på 4 kg i en periode på 8 uger. Slankepiller som giver et vægttab på ½ kg i ugen må siges at være ganske godt, når det tages i betragtning af forsøgspersonerne ikke ændrede deres kost.

Og slankepiller med glucomannan er godkendt af EU. Det vil sige, at EU har godkendt, at glucomannan har en slankende effekt, og derfor må sælges som slankepiller. Det er reelt en form for kvalitetsstempel af at slankepiller med glucomannan ikke bare er slankepiller som lover noget de ikke kan holde. Det fremgår i øvrigt også tydeligt af de videnskabelige undersøgelser man indtil videre har lavet på slankepiller som indeholder glucomannan.

Det bør selvfølgelig påpeges, at man får de absolut bedste resultater af slankepiller med glucomannan, hvis man samtidig ændrer sin kost, og får dyrket motion ved siden af. En slankepille er ikke en mirakelkur, og den har absolut ingen effekt, hvis man vælter sig i flødeskumskager og flæskesteg. Så vælger man at supplere sin kost med en slankepille som indeholder glucomannan, så bør man sig selv en tjeneste ved indledningsvist at sætte en fornuftig kostplan sammen. Slankepiller med glucomannan vil så kunne fungere som en hjælpende hånd, som støtter op omkring ens kostplan, så man får de absolut bedste resultater rent vægttabsmæssigt.