Menu Luk

Unges musikinteresser

De fleste forældre synes naturligvis, at det er rart, når deres børn har sunde interesser. Det kan være alt fra sport over spejderliv til for eksempel musik. For nogle år siden var vores søn på 15 meget interesseret i musik, og han ville gerne selv udøve den. I egne tanker havde han givetvis en fremtidig, berømt rockmusiker i maven.

Han kom i kontakt med nogle andre unge, som var ved at opbygge et rockband, og de ville godt have ham med. Indtil da havde han været meget all round hvad musikinstrumenter angår, men nu måtte han til at vælge, for det var en trommeslager, det kommende band stod og manglede.

Indtil da havde han ikke beskæftiget sig meget med trommer, men helt fremmed for ham var det dog ikke. Han begyndte at se sig om efter et trommesæt, men det var svært at finde et ordentligt brugt. Min kone og jeg ville gerne hjælpe ham, fordi vi opfatter musikken som en sund og lødig interesse. Derfor endte det hele med, at han og vi i fællesskab kunne finansiere et nyt, ganske godt trommesæt.

I mit stille sind frygtede jeg lidt for larmen, når vores søn skulle øve sig, og jeg tænkte, at det ville have været bedre, hvis han havde skullet spille keyboard. Men det viste sig heldigvis, at han valgte at have sit trommesæt stående i det nye bands permanente øvelokale i kælderen under et af de andre medlemmers fars virksomhed. Så slap han også for at transportere trommerne.