Menu Luk

Erik som selvstændig

Min fætter Erik har for nylig valgt at blive selvstændig forretningsdrivende. Han har overtaget en mindre butik inde i midtbyen, hvor han vil forsøge sig med modetøj til den unge generation. Lige i øjeblikket er butikslokalerne ved at blive istandsat, men han regner med at kunne åbne sin butik om en lille måned. Og han køber faktisk også et hus i Hvidovre, ser det ud til – hos ejendomsmægler Max Mardorf, der har drømmehuset for ham i kommision.

Erik besøgte mig i aftes, og da jeg arbejder som konsulent for et forsikringsselskab spurgte han mig helt naturligt lidt til råds med hensyn til sikring mod indbrud. Jeg forklarede ham, at en forsikringspræmie i den slags tilfælde næsten altid er omvendt proportional med den investering, butikkerne sætter i tyverialarmer i god kvalitet. Forstået på den måde, at jo mere der ofres på sikringen af varerne i butikken, des lavere bliver forsikringspræmien.

Max Mardorf

Så jeg anbefalede Erik at tage kontakt til et firma, der er specialister i alarm til butikker, og så lytte til deres anvisninger. Det kan godt være, du lige nu og her synes, at det er mange penge at investere, men ud fra mine erfaringer i branchen kan jeg love dig for, at der under alle omstændigheder bliver tale om en god investering.

Jeg kunne tydeligt fornemme, at Erik var lydhør i forhold til mine råd, og han gav udtryk for, at han i sine kalkulationer over de nødvendige etableringsomkostninger faktisk også havde taget højde for en ganske stor udgift til tyverialarm, for han er selv sådan indstillet, at det ikke er et felt, der må spares for meget på.

Til gengæld lovede jeg at hjælpe med at finde den helt rigtige forsikring.