Menu Luk

Alt mellem himmel og jord

Hvorfor er vi mennesker levet så usociale og uselvstændige? Jeg er stor tilhænger af velfærdsstaten, men jeg er bange for, at netop denne ”nanny state” er med til stille og roligt at tage selvstændigheden fra rigtig mange danskere. Hele den civile arbejdssektor er professionaliseret, og opgaver der ikke findes job for, skal selv løses. Vi arbejder på fuldtid og har i det hele taget alt for travlt til at hjælpe vores venner med fx en flytning eller en lille IT-hjælp. Vi kan knapt nok finde tid til at lære mormor at bruge en PC, og når farfar spørger om vi vil hjælpe med at flytte, har vi sikkert en række møder netop denne dag. Ja, selvom det er søndag. Vi moderne mennesker har nemlig travlt. Og når vi ikke har travlt, så sørger vi for at have travlt. Og travlhed er egentlig ret paradoksal. For dem der har meget at se til forsøger at virke afslappede og som om tid er det de har mest af, mens alle dem der ikke har travlt gør en ære ud af at skulle til møder og have travlt. Så her har vi endnu et bevis på den menneskelige utilfredshed og socialkonstruktivisme der opstiller normer og samfundsstrømninger.

Jeg har længe gjort mig nogle tanker i denne retning, og var derfor meget glad, da jeg fandt virksomheden Få Det Gjort.dk ApS. Virksomheden formidler arbejdsopgaver mellem privatpersoner, og er således et godt bud på genoplivningen af den civile arbejdskraft. På virksomhedens hjemmeside kan jeg fx finde flyttehjælp til farfar eller vinduespolering til mormor. Da siden er ”på det der” internet må jeg nok selv gå ind på den for at finde hjælp til de gamle. Det gør jeg dog gerne, og da det kun koster 8 kroner at se kontaktoplysninger og jeg kan betale på sms, er jeg hurtigt i gang.

Jeg kan anbefale alle der har småopgaver de skal have løst, og alle der gerne vil tjene lidt ekstra til lommen, om at tjekke denne side. Der er sikkert også noget for dig!