Menu Luk

Baby-boom er strikke-boom

Der gik vist ikke mere end højst tre dage efter, at vores datter havde ringet hjem og fortalt, at hun nu ventede sit første barn, før min kone kom slæbende hjem med en hel stak strikkeopskrifter til baby. Bortset fra, at hun var pavestolt over at skulle være mormor for første gang, så glædede hun sig også til at komme i gang med at strikke babytøj til den lille ny.

Det er nemlig sådan, at min kone er vild med at strikke, men efterhånden er det noget af en opgave for hende at finde på, hvad hun nu skal kaste sig over. Sagen er, at alle i familien efterhånden er så velforsynede med halstørklæder og sweatere, at hun ikke rigtig kan få mere afsat ad den vej.

Men det kribler i hendes fingre hver aften for at tage fat i sine strikkepinde fra Englegarn og begynde på et eller andet nyt, så melding om et nyt familiemedlem kom mere end belejligt for hende. Så snart den første glæde over nyheden havde lagt sig lidt, tror jeg nok, at hun begyndte at tænke på at strikke noget til det kommende barnebarn.

Hun gik i hvert fald ind i det værelse, hvor hun på flere hylder har et bugnende lager af garn, for lige at tjekke beholdningen. Lidt senere mumlede hun i hvert fald noget om, at hun bestemt så frem til måske at få at vide, om der er tale om en dreng eller en pige, for hun skulle jo gerne ramme de rigtige farver i det, hun ville strikke.

Jeg foreslog hende at startede med nogle små strømper, for de behøver vel ikke absolut at være enten lyserøde eller lyseblå til enten en pige eller en dreng. Sådan en lille baby, der jo ikke selv går endnu, kan vel bare have hvide strømper på, foreslog.

Ja, så absolut, svarede min kone, problemet er bare, at jeg ikke har noget hvidt strømpegarn, for når jeg strikker sokker eller strømper til jer voksne, så er det jo ikke ligefrem hvid, der er den foretrukne farve.

Det gik op for mig, at det kriblede virkelig meget i fingrene på hende at komme i gang med noget strikketøj samme aften, for hvis hun bare ville vente til dagen efter, kunne hun jo nemt nå at få købt noget mere garn i den rigtige farve. Hun valgte så i øvrigt at begynde på et par babybukser i noget hvidt bomuldsgarn.

Og det var meget godt, for vores datter meldte allerede et par dage efter, at hun ikke brød sig så meget om de typiske babyfarver, men hellere ville have noget, som kan bruges til  både en dreng og en pige.

Så min kone har nu i de seneste uger brugt så godt som hver eneste aften på at sidde med sine strikkeopskrifter, garn og pinde. Jeg kan mærke på hende, at hun nyder det i fulde drag, og det gør i hvert fald ikke den forventningens glæde, som altid knytter sig til en forestående fødsel, mindre hos hende.