Menu Luk

Jeg vil dykke og rejse

Dykkerrejse med BEring

Mange af mine venner siger vedholdende til mig, at jeg er havnet på den forkerte hylde. De mener nemlig, at jeg burde have uddannet mig indenfor zoologi, som da også er min store interesse. I stedet blev jeg i sin tid uddannet som noget så ordinært som arkitekt, men det er i øvrigt også et arbejde, jeg nyder at beskæftige mig med.

Men min fritid bruger jeg i stor udstrækning på at studere dyrenes adfærd, for jeg er meget fascineret af dyr af enhver art. Det har også medført, at jeg gennem årene har brugt mine ferier på rejser til steder, hvor jeg har haft mulighed for at studere dyrearter, som vi ikke ser herhjemme.

For eksempel har jeg været på et par rejser til Borneo med Bering Rejser, hvor jeg har brugt mine ferier på at studere forskellige dyrearter – ikke mindst nogle sjældne fuglearter, som har en helt speciel adfærd i deres indbyrdes forhold, som interesserer mig meget.

På den måde kommer jeg helt automatisk til at holde en aktiv ferie, hver gang jeg er af sted, og det er jeg normalt et par gange om året, når jeg kan få det til at passe med mine arbejdsopgaver. Jeg har en vis frihed i den sammenhæng, da jeg driver mit eget arkitektfirma, men selvfølgelig har jeg ikke råd til at prioritere mine ferier højest, hvis mit firma har påtaget sig en større opgave, der skal være færdig til et fastsat tidspunkt.

En af de metoder, jeg flere gange har benyttet, når jeg på en ferie vil komme i så tæt kontakt som muligt med dyrelivet i det pågældende område, er at tage på nogle dages trekking ( du kan læse mere om den slags rejser her ) i ofte uvejsomt terræn, hvor dyrene det meste af tiden kan leve helt uforstyrret af mennesker. Det synes jeg, at jeg får meget ud af, for jeg har efterhånden oparbejdet en ganske god evne til at bevæge mig næsten lydløst i terrænet, så jeg i mange tilfælde kan komme tæt på dyrene, før de opdager mig og tager flugten.

Det er ikke kun dyrelivet på landjorden, der fascinerer mig. De senere år har jeg mærket en stigende interesse hos mig selv for dyrelivet i havet. Det startede for fire-fem år siden, da jeg var på en dykkerferie i Egypten ved Det røde Hav. Jeg blev overrasket over adfærden hos de mange forskellige fiskearter, jeg studerede under havets overflade.

Fisk i de varmere farvande er ofte farvestrålende og smukke, men det er ikke deres skønhed, der interesserer mig, men derimod deres adfærdsmønstre, som det er muligt at studere, når man som dykker har ilt nok med til at opholde sig under overfladen i en time eller mere.

Det var den ferie ved Det røde Hav, der gjorde, at jeg de følgende år flere gange tog på dykkerrejser til forskellige eksotiske egne af verden, hvor jeg brugte mange timer på at studere fiskenes liv.

Så det er selvfølgelig ikke urimeligt, når mine venner taler om, at jeg er havnet på den forkerte hylde, men jeg holder nu fast i mit job som arkitekt.