Menu Luk

Beatles kan alle lide

Bryllup i det mørke Jylland – helt ude på heden. Det var det den stod på denne sommer. Det lød vildt kedeligt på forhånd, men det blev en helt speciel oplevelse for alle parter. Ikke mindst for de hyrede musikere.

Til den første del af dagen spillede Mathias Friis på sin forstærkede akustiske guitar. Der var reception på forældrenes gård. Lækre pindemadder blev spist til lækker guitarmusik. De havde fundet Mathias via hans hjemmeside www.spanskguitar.dk – og var ikke i tvivl om at hyre ham, da de mødte ham via hans site.

Efter denne reception var det tid til at tage til spisestedet – og det var noget af en udflugt. For nu skulle hele selskabet ud på heden. Alle blev gennet ind i en slags åben bus. Under denne transport på ca. 20 minutter (!) spillede Mathias skøn musik på sin guitar. Wow!

Og så kom vi frem til den mest charmerende lille hytte – præcis stor nok til at have plads til selskabet på 60 personer inkl. musikere. Normalt bruges denne hytte kun til royale jagtselskaber, så stilen var lagt.

Under middagen spillede guitaristen lækre toner fra sit brede repertoire: først klassisk og sidenhen blandet med musical-temaer, evergreens, film- og poptemaer. Gæsterne var ellevilde med hvordan Mathias Friis evnede at røre sit publikum med sin indføling og væremåde. Og flere gange applauderede de længe. Der var sågar flere af talerne, som nævnte den fantastiske musik, som værende en uundværlig del af denne festaften.

Hen mod slutningen af ankom Rune Glæsel med taxa. Det var blevet en dyr tur fra den nærmeste togstation. Hans beklagelser forstummede dog da brudens berusede far stak ham en plovmand – ”så taler vi ikke mere om det, ok?”

Rune Glæsel og Mathias Friis har et Beatles cover band, som hedder The HalfBeatles. Og de var tiltænkt hovedrollen den anden del af festen – nemlig dansen. Rune stillede grej op, mens Mathias spillede mere lækker musik på sin spanske guitar. Gæsterne var helt vilde!

Da middagen var overstået blev kaffen sat på bordene. Gæsterne strakte ben, mens The HalfBeatles lavede lydprøve – og ca. kl. 23 lagde de så ud med den skønne Beatles sang ”I saw her standing there”. Det swingede totalt fedt, så bandet undrede sig over at gæsterne blot blev siddende. Og da det fortsatte på samme måde endnu et par sange, hviskede Mathias til Rune: ”Vi er i Vestjylland – indre missions højborg. Her danser man slet ikke!” Det viste sig dog, at de først følte de kunne danse, når brudevalsen var spillet. Så da det var gjort blev der festet hele natten!