Menu Luk

Hvad er e-cigaretternes fremtid i Danmark?

Hvad er e-cigarettens fremtid

”Det er svært at spå, især om fremtiden.” Sådan lyder et kendt humoristisk citat, med en høj grad af sandhed. Det kræver dog hverken clairvoyante evner eller en glaskugle, hvis man vil vide, hvad e-cigaretternes fremtid er. I starten blev denne form for rygning en smule latterliggjort i Danmark, men i takt med, at flere og flere oplevede succes med at kvitte tobakken og kun anvende e-cigaretter, startede der en bølge, der ikke ser ud til at stoppe foreløbig. E-cigaretterne er simpelthen gået hen og blevet folkeeje og det mest effektive produkt på markedet for rygestop. Et område der i mange år ellers primært har markedsført dyre idéer uden særlig stor effekt, der kun har affødt frustration og tilbagefald til tobakken. En af de store fordele med e-cigaretter er, at de anerkender, at der virkelig skal noget til, for bryde med vanens magt, men at det faktisk slet ikke behøver at være nødvendigt. Her erstatter man blot en gammel indgroet, usund og dyr vane, med en ny, sundere og billigere. Det kan langt de fleste klare og det giver en følelse af lethed og succes, som man ellers har savnet ved de traditionelle metoder til rygestop.

Hvad er e-cigaretternes fremtid for eksrygeren?

Der er masser af gode grunde til at smide cigaretterne ud og droppe tobakken, det er ingen vist i tvivl om. Med e-cigaretternes indtog er det lykkedes mange flere end tidligere at gøre dette, uden at de har skullet kæmpe nær så meget som i gamle dage. Når den ene vane erstattes af en ny, som tidligere nævnt, hvad er så e-cigaretternes fremtid for eksrygeren? En del kvitter efter en tid også disse, det er meget individuelt, hvilket forhold man udvikler til e-cigaretten og det bygger nok især på det forbrug man tidligere havde af tobak. Røg man som en skorsten eller kun en smule, bestemmer tit graden af afhængighed, også af e-cigaretten. Skal projektet rygestop lykkes, er det vigtigt at sætte realistiske mål, så til en start kan det være nok bare at skifte til e-cigaret og så se tiden lidt an og mærke efter, hvordan man har det. Så længe de skridt man tager, er i den rigtige retning, også selvom de er små, så er man på rette vej imod en fremtid som ikke ryger.

Hvad er e-cigaretternes fremtid indendørs?

Alting går stærkt i dag og samfundet kan ikke altid følge med den teknologiske udvikling, hvilket er til bliver årsag til en del kontroverser. E-cigaretternes indtog har først og fremmest været positiv, men der er stadig ikke helt enighed om, hvorvidt de skal betragtes som almindelige cigaretter i det offentlige rum og derfor hører til udenfor eller om de sagtens kan bruges indendøre, da de jo ikke generer på samme måde som tobakken gjorde tidligere. Der findes endnu ikke officielle lovgivning på området og arbejdspladserne må selv udarbejde deres egne regler. Hvad er e-cigaretternes fremtid indendørs? Ja, det er et felt der stadig ikke helt er enighed om, vis derfor altid hensyn til omgivelserne.