Menu Luk

OK at teste ansatte?

Hashtest

I takt med at flere og flere virksomheder får en defineret politik om ansattes brug af stoffer, er der opstået et moralsk dilemma for nogle. Det handler om de ekstremt populære Hash Test produkter, der er blevet en fast bestanddel af mange firmaers rekrutteringsprocedure og såmænd også af firmaets personalepolitik. Mange virksomheder tester nemlig ikke kun prospekter- de tester også dem, der er ansat allerede. Men hvad med tilliden?

Tillid er godt – kontrol skaber ro

For mange er det en ganske naturlig del at blive testet uanmeldt for spor af euforiserende stoffer i kroppen, mens det for andre er ekstremt grænseoverskridende. Nogle mener, det er et manglende tillidsforhold, at en virksomhed føler sig nødsaget til at teste, om en medarbejder for eksempel har et misbrug af hash.

Hvad mener du?

Er det OK at teste ansatte for hashmisbrug?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

De virksomheder, der har en løbende kontrol, oplever, at det giver ro. Her er der ikke nogen snak i krogene om, hvorvidt en given medarbejder fyrer en fed eller ej. Og set fra mit skrivebord giver det ganske god mening! At ryge hash elle rindtage andre narkotiske stoffer er en negativ påvirkning af ånds- og ydeevnen, og som arbejdsgiver er det ikke rimeligt at skulle betale løn til et menneske, der er misbruger i hemmelighed.

En narkotikatest er ikke forbeholdt at skulle udføres i et laboratorium eller på et sygehus. Med produkter som disse, er det en test, der kan udføres af lægmand hurtigt, billigt og ekstremt sikkert. Og en narkotikatest kan afdække misbrug af stort set alle de stoffer, der findes på gaden i dag.

Hvis jeg havde ansatte i dag, ville jeg uden at blinke skrive ind i personalepolitikken og i ansættelsesaftaler, at alle ansatte til enhver tid kan blive udtaget til en test for hash eller andre narkotiske stoffer. Og kan folk ikke leve med det, kan de ikke arbejde hos mig.

Hvis du er arbejdsgiver eller ansat, vil jeg gerne høre din mening om denne sag. Ikke kun ved at stemme herover men via en kommentar, som naturligvis kan være 100% anonym.

Godt nytår!