Menu Luk

Billig internet på landet

Der er af og til nogle udfordringer forbundet med at bo ude på landet. Det oplevede jeg et nyt eksempel på for nylig, da jeg kunne konstatere, at vores lokaler energiforsyningsselskab var i færd med at nedgrave fiberkabel langs den landevej, som jeg bor et par hundrede meter fra.

Jeg ringede straks til selskabet for at høre, om jeg kunne blive koblet på, for min nuværende internetforbindelse er af og til dræbende langsom. Men det var man ikke meget for, selv om jeg foreslog, at jeg selv bekostede nedgravning af kabel fra landevejen og ned til min ejendom. Jeg var meget opsat på at får ordentligt bredbånd lagt ind i huset, men selskabet skulle undersøge nogle detaljer først og lovede at kontakte mig i løbet af få dage.

Det gjorde man også med den besked, at det godt kunne lade sig gøre, men det var på betingelse af, at jeg så også ville have min telefonforbindelse ad den vej. Det gik jeg med til, for på den måde ville jeg trods alt få et forholdsvist billig internet, hvis man lige ser bort fra udgiften til nedgravning af kablet.

Men hvad det sidste angår slap jeg nu billigt, for min nabo – som er en meget flink og hjælpsom fyr – er den lykkelige ejer af en rendegraver, og han tilbød at udføre det for mig, hvis jeg til gengæld ville invitere ham og hans kone på en god middag.

Det gjorde jeg gerne, og nu har jeg et både hurtigt og billigt bredbånd.