Menu Luk

Billige cykler?

Dreng

Nede for enden af vores villavej har der i årevis ligget en tom byggegrund, som er usælgelig, fordi der er noget blød undergrund, som vil gøre det helt urimeligt dyrt at bygge et hus på grunden, fordi det vil koste alt for meget i pilotering.

Derfor valgte kommunen for godt et år siden at opgive arealet som byggegrund, og i stedet sendte de en bulldozer ud for at få skabt en lille bane til cykelcross til stor glæde for kvarterets unger – især drengene, som flittigt benytter banen stort set hele året. Hver eftermiddag efter skoletid kan man se en større eller mindre flok drenge more sig med forskellige konkurrencer på deres billige cykler på banen, og i betragtning af, hvor stor glæde børnene har af banen, har det under alle omstændigheder været en meget lille udgift at ofre et par timers arbejde med sådan en gummiged.

Men det gav os da en lille diskussion i vores familie her for nylig, fordi vores søn, Rasmus, skulle have en ny cykel, og så ville han absolut have en mountainbike, for den ville jo også være velegnet til at bruge på banen nede for enden af vejen.

Men min sagde kategorisk nej ud fra den betragtning, at en mountainbike ikke er så praktisk til alle mulige andre former for cykling. I stedet lovede han Rasmus at hjælpe med at ombygge den gamle cykel, så den kommer til at ligne en rigtig mountainbike, og så har det jo den fordel, at du ikke behøver skåne den, sagde min mand til Rasmus.