Menu Luk

Billige foldere

Vores nabos søn Casper går i 9. klasse. Han ærmer sig den alder, hvor man på køre på knallert, og sådan en er hans største ønske. Han er en kvik ung fyr og ikke bange for at bestille noget, så han har i et stykke tid forsøgt at finde et fritidsjob, så han kan spare nogle penge op til en knallert.

For et par uger siden lykkedes det ham, og da jeg mødte ham på fortovet udenfor i går, fortalte han begejstret om det eftermiddagsjob, han havde fået på et trykkeri på Frederiksberg, hvor vi bor. Efter skoletid skulle han bringe færdige tryksager ud til trykkeriets kunder, og han havde allerede fundet ud af, at det job lige er noget for ham, for der faldet tit lidt af til ham af den ene eller anden slags hos kunden, når han kommer med sine varer.

Han fortalte mig, at trykkeriet har specialiseret sig i at trykke foldere (sådan nogen som dem her laver: http://www.jensenprint.dk/produkter/foldere/ eller lignende i forholdsvis små oplag til typisk detailforretninger i området omkring trykkeriet. Når man for eksempel hos slagteren, hvor han godt vidste, at vi også handler, får en opskrift på, hvordan man bedst steger den steg, man lige har købt, er det faktisk en tryksag fra trykkeriet og som Casper har bragt ud.

På trykkeriet har de fortalt Casper, at mange forretningsdrivende ikke ligefrem er specialister i at stave rigtigt, så når de skal have lavet flyers eller andet til deres kunder, vil de gerne sikre sig, at de ikke er fyldt med stavefejl.

I øvrigt er trykkeriet kommet vældig godt ind i en niche med tryk og print af kursusmateriale, og deres maskinpark med digital tryk har vist sig at være intet mindre end perfekt til det område.