Menu Luk

Billige rejser – ja tak

Det er en god aftale, min kone og jeg har med vores naboer. Når enten de eller vi rejser på ferie, bliver vi af den anden part kørt til og fra lufthavnen, så vi slipper for den efterhånden betragtelige udgift, det er at parkere bilen i lufthavnen.

Derfor var jeg tidligere i dag – faktisk meget tidligt i morges – en tur i Billund med vores naboer, Per og Susan, som nu er af sted på en uges ferie på Tenerife. Det er længe siden, de fortalte os om datoerne for deres ferie, men den gang anede de intet om, hvor de skulle hen.

De har nemlig de seneste år valgt at købe sig til billige rejser ved at vente til sidste øjeblik, hvor rejsebureauerne ofte udbyder de ikke solgte pladser til meget lave priser. På den måde sparer Per og Susan som regel flere tusinde kroner på deres ferierejser, og de penge nyder de så livet for ved at forkæle sig selv med ekstra luksus, når de er af sted.

Min kone og jeg har flere gange talt om, at vi burde gøre det samme, for det betyder i virkeligheden ikke så meget for os, hvor vi kommer hen på ferie, bare der er sol og varme i rigelige mængder. Vi har lige været på ferie for tre uger siden, men til efteråret, når vi skal af sted igen, vil vi kaste os ud i søgninger efter tilbud rejser og vælge blandt de muligheder, som vi synes bedst om.