Menu Luk

Danske ViaBill betaling

Vi læser efterhånden en hel del om ViaBill – en betalingsløsning med indbygget afbetaling til webshops. Det pirrer selvfølgelig nysgerrigheden hos os, da vi jo altid er interesserede i, hvad der foregår på nettet. Ikke mindst på den danske del af internettet.

Hvem har gavn af ViaBill?

Det var egentlig det første spørgsmål, der dukkede op. Men svaret ligger jo ret implicit, når man kigger nærmere på, hvad ViaBill tilbyder:

Til webshops:

  • En betalingsløsning, der indebærer afbetalingsmulighed for shoppens kunder
  • Fuld og total betaling af varens pris i løbet af få dage fra køb
  • Al betalingsinddrivelse udføres af ViaBill

Til kunder i webshops:

  • Mulighed for afbetaling af det købte i to eller flere rater
  • Rente- og gebyrfri kredit

Man kan sige, at det er win/win for både sælger og køber. Men selvfølgelig er intet gratis i denn everden: Webshoppen betaler et startgebyr, der er afhængigt af shoppens omsætning. Beløbet kan synes ganske højt for webshops med stor omsætning, men fakta er, at alle shops med denne betalingsmulighed tjener langt mere ekstra, end hvad gebyret var, da de tilmeldte sig.

Det er en ganske simpel kalkulation, der skal til for en webshop. Hvis du kan tjene mere i ekstrasalg, end hvad gebyret er, er det en god forretning. Og i følge alt, hvad vi har kunnet opdrive af informationer fra deltagende webshops, er det en yderst lukrativ forretning at tilbyde ViaBill som et alternativ til omgående betaling af hele varebeløbet.

Hvis du har erfaringer med ViaBill – enten som e-købmand eller som køber – vil vi da meget gerne høre dine kommentarer herunder.