Menu Luk

Dykning på skoleskeamet?

Da vi var på ferie på Rhodos sidste sommer, mødte vi et par jævnaldrende mennesker, som vi lærte at kende. De havde deres søn, Lenny, på 17 år med på ferie, og han brugte en temmelig stor del af dagen med at bade i det dejligt varme vand.

Men vi fandt hurtigt ud af, at Lenny ikke nøjedes med at bade som alle andre. Han brugte nemlig en stor del af sine sparepenge i et dykkercenter ved stranden. Så blev han sammen med andre sejlet ud på dybt vand, hvor de så dykkede med iltflaske på ryggen.

Lennys forældre fortalte, at Lenny havde taget 10. klasse på en efterskole på Fyn. Her havde han valgt dykning som linjefag, og det var resulteret i, at han efter at have gennemført kurset havde fået udstedt et internationalt dykkercertifikat, som er nødvendigt for, at man kan få lov at dykke rundt om i verden.

For mig var det noget af en overraskelse, at en efterskole tilbyder noget så specielt som kursus i dykning. Men Lennys far fortalte, at knægten i flere år havde interesseret sig for dykning, så det var Lenny selv, der havde ønsket at kombinere sit efterskoleophold med lige netop den interesse.

Derfor havde han før valget af efterskole søgt på internettet for at finde ud af, om han kunne få sit ønske opfyldt. Han havde ganske enkelt googlet ”efterskole dykning”, og på den måde fandt han ud af, at han rent faktisk kunne tage et dykkerkursus på den efterskole, som han så valgte.