Menu Luk

Morten blev født på en kro

Vores søn, Morten, er lige fyldt 18 år, og hans fødselsdag skulle selvfølgelig fejres med en fest, for 18 år er på mange måder en milepæl. Faktisk var der tale om to sammenhængende fester, for de voksne i familien var med tidligt på aftenen, hvorefter de unge, hvoraf en del var Mortens kammerater, fik lov at feste videre for sig selv.

Nogle af de unge fik sig et lille grin, da jeg i en tale til Morten fortalte om, hvordan han var kommet til verden for 18 år siden. Den gang havde min kone og jeg været på et weekendophold hos noget af hendes familie i det nordjyske. Da vi var på vej hjem i bilen, fik min højgravide kone pludselig voldsomme veer, og da vi på det tidspunkt passerede en hyggelig landevejskro, valgte vi at holde ind for at få rekvireret en ambulance til hende.

Jeg kan huske, at vi lige var kommet syd for Limfjorden, da min kone åbenbart begyndte at føde. Jeg fik hende mere eller mindre båret ind på kroen, hvor en behjertet kromutter straks kunne se, hvad der skete.

Der blev ringet efter en ambulance, men før den kom, blev Morten født i kromutters egen seng. Vi blev efterfølgende installeret i et værelse, og den lokale praktiserende læge kom og ordnede det fornødne.

Lige siden har min kone og jeg hvert år været på et dejligt kroophold på den hyggelig landevejskro, som sjovt nok endnu har de samme værtsfolk som den dag, Morten blev født. I øvrigt er det vist de samme, der ejer det skønne Grand Hotel i Struer.