Menu Luk

Lækker akustik med patchwork

Vi er både stolte og glade i vores lille by over den ombygning af vores forsamlingshus, som nu er fuldført. Vi har fået nye toiletter, forbedringer på den lille scene, og vi har fjernet det gamle loft, så vi nu har loft til kip i selve salen.

Det sidste har haft en enorm virkning på rummet, så det nu virker meget større. Men desværre har det også medført en ulempe, som vi ikke havde forudset. Vi har nemlig fået en elendig akustik i salen, så enhver lyd – selv almindelig tale – får det til at runge, så det er vanskeligt at høre, hvad der bliver sagt.

Det er selvfølgelig et problem, som vi har været nødt til at gøre noget ved. Vi fik et godt råd fra en bror til et af bestyrelsesmedlemmerne gående ud på, at vi skulle have nogle tekstiler op på væggene og også gerne på de skrå lofter, for det ville ifølge broderen forbedre akustikken markant.

1525R-80110

På et bestyrelsesmøde drøftede vi problemet, og det ene af de to kvindelige medlemmer af bestyrelsen sagde, at så skulle vi ikke bare have tilfældige stofstykker hængende. I stedet kunne vi bruge for udfordring til at skabe en flot dekoration af rummet.

Hun nævnte, at man kan få mange flotte patchwork mønstre, så hun ville foreslå, at hun selv og nogle andre kvinder i byen kunne gå i gang med at sy tæpper i patchwork, som så kunne hænges op i forsamlingshusets sal.

Hun mente nemlig, at et stykke glat og tyndt stof ikke i tilstrækkelig grad kan forbedre akustikken, men patchwork stof – klik her – er noget tykkere, og så er der jo to lag, som bedre kan dæmpe de rungende lyde. Hun ville godt påtage sig at hyre nogle af sine bekendte til at give en hånd med.

Nu er kvinderne i fuld gang med syningen, og de har i fællesskab valgt, at der skal holdes en bestemt stil i de tæpper, der skal hænges op. Initiativtageren har peget på, at Pedari mønstre efter hendes mening vil være meget velegnede til formålet, og hun har selv gjort den erfaring, at de er ganske nemme at arbejde med.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ved den lejlighed følte mig lidt dum, for jeg anede absolut ikke noget som helst om, hvad Pedari mønstre er for noget, men nu er patchwork altså heller ikke ligefrem noget, jeg nogensinde har beskæftiget mig med.

Og jeg skal da lige love for, at de er flittige, de damer der syr tæpperne. Allerede efter en uges tid fik vi de første fire, store tæpper fra dem, og de bebudede, at de næste fire ville komme en uges tid senere. Dertil er vi nået nu, så de første otte tæpper er hængt op i forsamlingshuset.

Det har haft en helt utrolig virkning på akustikken, som allerede nu er til at leve med, men damerne fortsætter med at sy tæpper, for det er vores plan, at der skal hænges i alt 16 tæpper op i salen, og så skal vi nok slippe helt af med den dårlige akustik.