Menu Luk

Farvel kuffert!

Det var faktisk lidt vemodigt, da jeg for et par dage siden blev stillet overfor et ufravigeligt krav fra min kone om, at min gamle kuffert skulle smides ud og erstattes af en ny inden vores ferie til Spanien i næste uge. Det var vemodigt, fordi den kuffert har været min tro følgesvend på mange rejser over størstedelen af verden.

Sagen er, at jeg i mit tidligere arbejde som ingeniør i et multinationalt firma gennem en årrække har rejst rundt i samtlige verdensdele. Og min gamle men solide kuffert havde den helt rigtige størrelse til mit behov, så selv om den var begyndt at se noget slidt ud, ville jeg ikke skille mig af med den.

I de senere år har jeg haft et andet job uden rejseaktivitet, så jeg og min kuffert har primært været af sted sammen med min kone på en række billige rejser i vores ferier.

Men nu skal jeg altså skilles – ikke fra min kone men fra min kuffert, så jeg skal nok til at vænne mig til en helt almindelig kuffert af et eller andet billigt stof i stedet for min dejlige kuffert af læder, som har tjent mig så godt i mange år.

For selvfølgelig kan jeg godt se, at den har haft bedre dage, og min kone skammer sig nok over at følges med mig sammen med den kuffert, så jeg lever med det.

Så i næste uge går turen til Spaniens sydkyst, hvor vi bare skal slappe i en uges tid.