Menu Luk

Flyve til cykelløb

Vores søn, Henrik, er en stor fan af cykelløb af enhver slags, men ikke mindst cykelløbet over dem alle, nemlig Tour de France. For et par år siden havde han sparet sammen til en bilferie i det sydfranske, hvor han og en kammerat en hel uge i træk fulgte løbet på tætteste hold.

Men i år har han ikke den mulighed, for han har i sin sommerferie fra studierne fået et godt betalt job. Det giver til gengæld så mange penge, at han nu har valgt at invitere sin kæreste med på en tre dages tur til Paris, så de kan følge afslutningen på løbet på Champs Elysees.

Af tidsmæssige grunde er de nødt til at flyve derned, og det er lykkedes Henrik at finde et par meget billige flybilletter til Paris, så der også er penge til et ordentligt hotel.

Det er i det hele tage dejligt, at man nu om dage kan tage et fly uden altid at skulle betale det blå ned fra himlen. Det benyttede min og jeg os også af sidste forår, da vi på nettet fandt nogle billige flybilletter til London, hvor vi så holdt en uges dejlig ferie.

Men der er nu noget pudsigt ved priserne på flybilletter, for i mange tilfælde er det bestemt ikke distancen, der er afgørende for prisen. Jeg har i forbindelse med andre søgninger konstateret, at det i en del tilfælde kan være billigere for eksempel at købe flybilletter til USA end til de mest populære destinationer i Europa.

Hvordan kan flybilletter være så billige?

Svaret ligger lige for – og det er jo ikke ligefrem noget, de røde bryder sig om: Fri konkurrence og et marked, der er reguleret af udbud og efterspørgsel. De faldende brændstofpriser kombineret med, at flyselskaberne nu er ved at slippe ud af de ublu overenskomster. Det er såmænd forklaringen.

Tjenester på nettet afsøger konstant flyselskaberne for de bedste tilbud, og gælder det billige flybilletter, er rejsepriser.dk uovertrufne i Danmark!