Menu Luk

Hundemad for alvor

Denne lille beretning er til alle, der har hund. Jeg har valgt at dele den, fordi det er gået op for mig, at der er rigtig mange hundeejere, der faktisk ikke ved, hvor vigtig det rigtige foder er for hunde. Underligt nok egentlig – for det burde man da sætte sig ind i, inden man køber hund, ikke? Historien her handler om Emma, der er skøn Golden Retriever på 5 år og ejet af min faster.

Emma og det rigtige hundefoder

Min faster er fra landet, og der har man i generationer givet hunde rester fra middagsbordet – hvilket er den primære årsag til, at den slags hunde har et markant kortere liv end hunde, der fordres korrekt med det rigtige og bedste hundefoder. Derfor gav hun Emma en kost, der bestod af dels rester fra middagsbordet og dels rugbrød med leverpostej. Da Emma blev 3 år gammel, led hun af mere eller mindre konstante problemer med maven såsom diarre og forstoppelse på skift. Hendes pels var også noget mat i det.

Faktisk var det mig, der konstaterede, at Emma så lidt skidt ud, og da jeg udspurgte min faster, opdagede jeg, hvordan Emma blev fodret. Jeg var oprigtigt chokeret, men jeg nøjedes med at foreslå hende, at hun i en periode skulle prøve at fodre Emma med det foder, jeg bruger til min hund.

Det var hun med på, for der er intet ondt i min faster – hun er bare ganske uvidende om mange ting. Jeg køber mit foder på nettet hos et firma, der hedder Gilpa, og der bestilte jeg et foder til Emma, der er særligt egnet til hunde med sarte maver.

Som det skal foregå brugte faster nu små 2 uger på langsomt at skifte foder fra rester til det tørfoder, jeg havde givet hende. Og resultatet udeblev da heller ikke. Efter blot 3 uger var Emma helt fri af sine maveproblemer, og et par måneder senere var hun nærmest ikke til at genkende: Strålende blank pels og en energi som en kåd hvalp 🙂

Lad mig lige slutet med at sige, at har du hund, SKAL du altså tage det med hundefoder alvorligt. Vil du ikke nok?