Menu Luk

Tilstoppet kloak – hvad nu?

Danmark får sin rigelige portion af regnvejr i år, og det har skabt en del problemer for mange rundt omkring. Et meget almindeligt problem er tilstoppede regnvandskloakker, og det er der heldigvis en relativt nem og tilgængelig løsning på. Det, der går galt, er, at blade og smågrene m.m. gennem tiden ryger gennem risten og ned i kloakken, hvor de lægger sig i bunden sammen med sand og slam. Der forrådner de, og når der er nok af den lidet behagelige masse dernede, stopper kloakken til. Og hvad gør du så?

Køb en effektiv kloakrenser

Du skal bruge en kloakrenser – den type med en skål eller en skovl, som dem, du kan se her: http://www.e-vaerktoej.dk/shop/kloakrensere-29233c1.html

Vær opmærksom på dybden af din kloak! Hvis din kloak er 2,5 meter dyb for eksempel, nytter det jo ikke noget at købe en kloakrenser med en længde på 1,5 meter. Hellere lidt for lang end lidt for kort.

Med kloakrenseren graver du ganske enkelt skidtet op fra kloakken, og det gælder her som med sp meget andet, at det er bedre at forebygge end at helbrede. Det betyder, at du bør gøre det til en rutine at rense slam og jord op fra bunden af kloakkken. Hvor ofte du skal gøre det, afhænger af mængden af blade og andet nedfald, der ryger i kloakken. Men mindst 2 gange årligt skal du gøre det.

Hvor kan du købe en kloakrenser med skovl?

De kan fås mange steder, men jeg vil advare mod at købe noget af alt for lav kvalitet. De brækker nemt, skovlen falder fra hinanden eller sætter sig fast, så du ikke kan åbne og lukke skålen. Køb kvalitet – det holder længere og er dermed det billigste i det lange løb. Disse ord gælder jo for al slags værktøj, og mangler du et godt sted at købe værktøj, kan jeg anbefale E-Værktøj. De sælger både til erhverv og til private, og det gode ved dem er, at du dels KUN kan finde topkvalitet, og at de leverer fra dag til dag. Men vær nu smart og få renset kloakken FØR den næste store regnskylle kommer!