Menu Luk

Hvad ville livet være uden en isterningemaskine?

Jeg har altid været storforbruger af isterninger og jeg fylder ofte glasset op med is, inden der kommer andet i – både fordi man får dejlige kolde drikkevarer, men også fordi jeg bare er helt vild med isterninger (selvom jeg ikke helt forstår hvorfor). I mange år har jeg haft et rum i fryseren, der har været reserveret til isterningebakker og poser, så jeg altid har haft mulighed for at hente isterninger i fryseren. Men da min fryser er ret lille, så har jeg egentlig været lidt træt af, at det skulle tage plads fra maden (jeg er også ret glad for at lave mad, men det er en helt anden historie).

For 2 måneder siden havde jeg så fødselsdag – 40 år (synes efterhånden jeg begynder at føle mig gammel) – og her fik jeg denne isterningemaskine i gave fra min familie. Og det er nok en af de bedste gaver jeg nogensinde har fået. Den har fået sin faste plads i det ene hjørne af køkkenbordet, og står altid klar til at lave en gang isterninger. Jeg laver normalvis de mellemstore isterninger (ja, den kan lave flere størrelser), så der kan være isterninger klar i løbet af kun 15 minutter. Der var utrolig mange gaver på gavebordet, jeg blev helt overvældet, både personlige gaver og penge som altid kan bruges. Men de gaver jeg af erfaring sætter mest pris på, er dem man bruger ofte og i hverdagen. Derudover gør denne isterningmaskine dagligdagen letter, da jeg aldrig mere skal bøvle med bakker eller poser som revner. Har før været uheldig, hvilket har gjort at fryseren skulle afrimes, sikker et bøvl for at få noget koldt at drikke. Hvis man vælger at købe dem færdige på tanken, koster en pose også hurtigt 50 kroner, og så er de meget upraktiske at opbevare i min lille fryser.

Når det kun er mig og min mand, der skal have (børnene er flyttet hjemmefra), så laver vi normalvis kun en portion af gangen, men når resten af familien eller vennerne er på besøg, så fortsætter ismaskinen selv med at lave isterninger, hvis vi husker at tømme bakken i løbet af 5 min efter isterningerne er klar. Med isterningemaskinen løber vi aldrig mere tør for isterninger – så mit liv er nu blevet helt perfekt – familie, hus, bil og ismaskine.

På søndag skal vi for første gang ud og kigge efter briketter, selvom vi altid har sværget til det naturlige brænde. Vi har fundet en guide på http://billigebriketter.dk, som henviste til nogle forskellige sider på internettet, men i første omgang vil vi gerne have lidt vejledning i en butik. Har på fornemmelsen at kvaliteten ikke er helt ligemeget, så at få en fagmands vurdering er uden tvivl altid en god idé. Første gang vil vi derfor nok købe lokalt, men da vi bruger rigtig meget, vil jeg bestemt ikke udelukke at briketterne kan bestilles på internettet fremover. Nu kender jeg ikke de lokale priser, men generelt er der meget at spare ved at handle på internettet, og specielt hvis jeg vælger at få en hel (eller halv) palle leveret på en gang, hvorved der naturligt er gode mængerabatter.