Menu Luk

Når banken siger nej

At skulle ansøge om et lån, kan for mange være en stor og svær beslutning. Det er aldrig rart at skulle sidde over for en bankmand og bede om at låne penge og især i disse tider, hvor de fleste får afslag. Går du i banken for at få et lån, vil de med sikkerhed spørge om, hvad pengene skal bruges på. Lånet vil så blive inddelt i kategorierne billån, huslån, SU lån, forbrugslån osv. og alt efter hvilket lån det er, vil renten være derefter.

Krisen har dog gjort, at bankerne er meget tilbageholdende med at låne penge ud, med mindre du kan opfylde en hel del urimelige krav. Disse krav kunne være meget høje rådighedsbeløb eller stor pant i din faste ejendom, hvis du ejer en. Selv hvis du opfylder disse krav, vil du kunne få et afslag, hvis banken er den mindste smule i tvivl om, om de kan risikere at miste deres penge.

Anderledes ser det ud med online lån eller de såkaldte hurtig lån. Lån penge hurtigt og lån uden sikkerhed er den filosofi, som online bankerne kører efter. Renten på online lån er derfor en smule højere, men i forhold til at de ingen sikkerhed har for deres penge, så er det en ganske rimelig rente.

Hvor meget kan jeg låne? Du kan faktisk låne helt op til 300.000,00 uden at stille nogen form for sikkerhed. Afhængig af lån udbyderen skal du blot være fyldt mellem 18 og 25 år og ikke stå i RKI registeret. Kan du opfylde disse betingelser, så er der en god chance for at låne penge online. Se de bedste og billigste online lån på Laan.dk.

På grund af finanskrisen har diverse brugtmarkeder kronede dage. Der bliver således solgt alt fra brugt legetøj til brugte guldsmykker og guldmønter. Før du begiver dig ud på lånemarkedet, kunne det måske være en ide at kigge dine skuffer igennem efter guld.

Lige nu får du markedets bedste guldpriser, og det kunne derfor være et godt tidspunkt at sælge på. Finanskrisen har netop gjort, at priserne på guld per gram er steget eksplosivt, da investorerne ser guld som en ”sikker havn”. Så har du guld liggende, som du ikke bruger, og som ikke har den store affektionsværdi, så bør du overveje at sælge det.

Især guld i høj karat, som 18 og 24 karat, giver en helt utrolig god pris. Med de guldpriser vi ser i dag, så kan få gram guld faktisk give flere tusinde kroner i kassen, men man skal nok ikke tøve for længe med at sælge – se evt. mere på Guld.dk.

Men det er bestemt ikke kun guld, der er mange penge i at sælge brugt. Brugt legetøj er ligeledes blevet et kæmpe hit både at købe og at sælge. Børn får så meget legetøj, at meget af det knap bliver brugt og ender derfor hurtigt på hylden eller på loftet. I stedet for at legetøjet blot står og fylder, så er det en super ide at sælge det.

Sælger får penge for det brugte legetøj og får ryddet op, og køber får det brugte legetøj til oftest langt under halv pris, til trods for at det er så godt som nyt. Kig eventuelt ind på http://www.legetoej.dk/, hvor du kan købe og sælge brugt legetøj helt gratis.