Menu Luk

Hvis jeg var rig

Jeg ville ønske, at jeg havde en million kroner på min bankkonto. Eller bare 750.000. Det første jeg ville gøre, var at booke et par flybilletter. Jeg vil nemlig gerne til Thailand. Jeg har ikke været der. Jeg har været i Vietnam og Cambodia. Thailand er det næste land, jeg vil besøge. Men de fleste af mine venner har været der. De synes, at jeg er mærkelig, fordi jeg går mine egne vegne. Jeg rejser aldrig derhen hvor de fleste rejser på ferie. De har ikke været i Vietnam. Jeg var der for 7 år siden. Og ingen af dem ved, hvor Cambodia ligger. Der var jeg for 5 år siden.

Thailand på mode

Vennerne, der har været i Thailand, var der for godt 10 år siden. Det var på mode dengang. Og det er det vist stadigvæk. Men jeg kan se på rejseselskabernes sites, at der er kommet mange flere destinationer til Asien. Sidst jeg kiggede, efter billige flybilletter var der destinationer til Vietnam. Det er helt nyt. Gad vide, hvor mange af mine venner der tager til Vietnam til sommer. Det bliver sjovt at tale med dem om det, når de kommer hjem derfra.

Jeg vil på ferie!

Men hvad vil jeg gøre. Jeg vil jo også på ferie. Og jeg vil gerne finde nogle gode flybilletter til Thailand, så jeg kan deltage i alle deres diskussioner om, hvilke thai-suppe der er bedst. Den med kylling eller rejer? Jeg har min egen idé om, hvilken asiatisk suppe der er den bedste i verden. Men det kan jeg ikke diskutere med mine venner, førend de har besøgt Vietnam og smagt den.

Lidt sjovt. Jeg rejser til destinationer, som ikke er de hotte steder for at kunne tale med mine venner på lige fod. Og de – vennerne – rejser til hotte steder, hvor jeg har været for mange år siden.