Menu Luk

Hvor hen på skiferie?

Skiferie 2021

Så er vi kommet så langt ind i det nye år, at vi er begyndt at tænke på skiferie. Ja, det er besynderligt, fordi alle taler jo om corona og nye varianter af virusset. Alle taler om, at vi ikke bør rejse ud af landet. Men her er vi kommet et lille skridt videre. Vi synes nemlig at kunne se et lys for enden af tunnelen. Vi kommer ikke til at rejse ud af landet. Det er slet ikke i vores tanker endnu. Vi synes bare, at vi kan se på tallene, at smittetallet daler, at det går bedre med vaccinationerne, og at fremtiden vil byde os velkommen ud på nye veje snart.

Normalt er det Norge

Sædvanligvis tager vi altid på skiferie til Norge i vinterferien. Men det skal vi altså ikke i år. Vi har taget beslutningen for lang tid siden. Og alle – jeg siger dig: Alle – i familien er enige. Også vores børn. Vi skal ikke vove noget. Vi skal ikke til Norge i år.
Men det forhindrer os jo ikke i at planlægge for den tidlige vinter, der kommer lige efter efterårsferien i oktober. Vi har en idé om, at på det tidspunkt vil det være muligt for os at kunne rejse. Enten med fly eller med vores bil. Vi har sådan set mest lyst til at rejse med fly til Norge eller Sverige. Sådan rigtigt højt op nordpå. Vi vil leje en hytte og ski, og så vil vi tage på langrend hver dag i en uge. Det er sådan de store træk for den kommende skiferie i 2021.

Måske Sverige i stedet?

Det, som vi taler meget om lige i de her dage, er, om vi vil på skiferie i Sverige med Alltime Travel. Vores datter har sagt kategorisk nej til at komme til Sverige. Hun siger, at hun ikke bryder sig om lyden af sproget. Selv vil jeg egentlig gerne til Sverige. Min mand er lidt ligeglad, ligesom vores søn også er. Så jeg må tage diskussionerne om det svenske sprog med min datter.

Jeg har nemlig for nylig opdaget, at svensk faktisk kan være meget smukt. Det kan være lidt svært at forstå, når der bliver talt rigtigt hurtigt. Men det lyder faktisk flot. Og så har svenskerne altså nogle helt vidunderlige udtryk. Fx så siger man ikke lynlås på svensk. Man siger ”trækkekæde” (dragkedja). Er det ikke bare et vidunderligt billede: en kæde, man trækker i, så bukserne lukker sig?

Svensk er nu fint nok

Jeg har lyttet til mange svenske sange her på det sidste. Jeg har endda også lyttet til svenske podcasts. Og jeg må sige, at, jo mere jeg hører sproget, jo mere tiltaler det mig. Jeg synes, det er charmerende, syngende og elegant. Det er ikke så fladt, som dansk er. Måske kun fordi vi er lidt dovne i Danmark til at holde vores sprog levende. Måske fordi vi er så begejstrede for at tale amerikansk engelsk. Jeg skal nok finde argumenter for, hvorfor vi skal på skiferie til Sverige, når vi kan komme afsted til næste efterår eller vinter. Min datter må finde sig i det. Ellers varsles der surstrømming.

Hvor er det bedst at tage på skiferie?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...